Dissabte, 20 d'abril de 2024
autopista elèctrica

La Plataforma contra l'Autopista Elèctrica presenta un recurs contra la subestació de Figuerola

L'entitat preveu noves mobilitzacions durant els propers mesos i es reunirà amb les administracions locals del Jussà per buscar suports

Tomàs Garcia Espot 1 d'abril de 2020 a les 10:43
Pancarta de la Plataforma contra l'Autopista Elèctrica | Plataforma contra l'Autopista Elèctrica
La Plataforma contra l'Autopista Elèctrica ha acordat presentar un recurs contenciós administratiu contra la futura subestació elèctrica Isona de Figuerola d'Orcau. El Ministeri per a la Transició Ecològica en va autoritzar la construcció el gener de l'any passat, juntament amb les connexions a les línies de molt alta tensió (MAT) de 400kV entre Sallente-Sentmenat i Sallente-Calders. 

La futura estructura, que forma part del projecte de Red Eléctrica de España (REE), preveu una inversió de 16 milions d'euros per al Pallars i busca evitar congestions pels fluxos d'interconnexió entre Catalunya i Aragó. Recordem, però, que tot i el vist-i-plau del govern espanyol, el Parlament de Catalunya va rebutjar-ne la instal·lació el juny del 2019 per mitjà d'una votació a la Comissió d'Empresa i Coneixement.

Pel que fa als pròxims passos a seguir, la Plataforma contra l'Autopista Elèctrica preveu realitzar una sèrie de mobilitzacions en els propers mesos per tal de fer visible el conflicte i sumar ajuts per a les accions judicials. Alhora, sol·licitarà entrevistes amb les administracions locals del Pallars Jussà per a obtenir el seu suport. 

A més, l'entitat reunirà a la comarca materials reivindicatius i informatius com samarretes, banderoles i pamflets que actualment són a l'Aragó, per així acompanyar les futures accions que es realitzaran. La propera assemblea s’havia de celebrar aquest divendres, però les restriccions per la Covid-19 impedeixen que sigui presencial.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació