Divendres, 19 d'abril de 2024
violències sexuals

La Pobla de Segur prepara un protocol per a la prevenció de violències sexuals en espais de festa i oci

El consistori vol dotar-se així d'una eina per garantir unes festes segures i lliures de violències sexistes

Redacció 31 de març de 2020 a les 10:35
L'Ajuntament de la Pobla de Segur, conjuntament amb l’Agència Catalana de la Joventut i l’Observatorio Noctámbul@s, ha iniciat un procés per elaborar un Pla d’actuació i un Protocol davant les violències sexuals als espais festius del municipi. El consistori vol dotar-se així d'una eina per garantir unes festes segures i lliures de violències sexistes.

Sota l'assessorament de l'Observatori Noctámbul@s, la regidoria de Joventut i la d’Igualtat han mantingut ja les primeres reunions de treball. En el decurs de les properes setmanes l’ajuntament i l’Observatori Noctámbul@s iniciaran el procés per elaborar aquest protocol. Tot i que les sessions participatives hauran d’esperar a què s’acabi el confinament, ja s’ha començat a treballar de manera telemàtica. 

Aquest protocol es desenvoluparà mitjançant metodologies participatives, amb l’objectiu d’implicar entitats i ciutadania en general per poder respondre i actuar davant de situacions d'assetjaments o agressions sexistes que es puguin produir en els espais de festa. Entre les diverses actuacions planificades figuren una enquesta, grups de discussió, entrevistes, campanyes de sensibilització i formació entre els diferents agents implicats.
 
La fase inicial se centrarà a elaborar una diagnosi per tal de conèixer les dinàmiques d'oci del municipi i així saber com incidir-hi. La regidora de Joventut, Sílvia Servent, ha manifestat que l'ajuntament cerca la col·laboració de l'entorn comunitari “per garantir festes i estones d'oci sense comportaments de violència i discriminació sexual”. Les primeres passes en l'elaboració del protocol són una enquesta sobre la detecció de possibles abusos i assetjaments, així com tallers formatius sobre violències masclistes. 

L’objectiu del programa és contribuir a generar espais d’oci segurs i lliures de violències masclistes. Aquest procés participatiu tindrà una durada de 10 mesos i es durà a terme amb el finançament de la Direcció General de Joventut en el marc dels fons del Pacto de Estado contra la Violencia de Género.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació