Divendres, 26 d'abril de 2024
coronavirus

El Centre Geriàtric de la Pobla fa una crida al voluntariat davant l'allau de baixes laborals

La residència d'avis de la Pobla té 17 treballadors confinats, dels quals 11 amb Covid-19

Tomàs Garcia Espot 28 de març de 2020 a les 17:31
Mossos, Policia, Bombers i SEM han donat suport al personal del centre | Centre Geriàtric del Pirineu
Fins a 11 dels 17 treballadors del Centre Geriàtric del Pirineu que estan confinats han donat positiu per coronavirus. Així ho han confirmat a Pallars Digital fonts de residència d'avis de la Pobla de Segur, que afegeixen que aquests hauran de romandre durant 15 dies més als seus domicilis abans de poder reincorporar-se a la feina. El centre es troba en una situació “límit” i tem no poder donar els serveis bàsics als usuaris de la residència.

Davant aquest allau de baixes laborals, el centre ha fet avui una crida on demana més personal per tenir cura del benestar dels padrins. En un comunicat, informa que “necessita mans fortes i molt humanes” alhora que afegeix que el futur personal no ha estar necessàriament titulat. L’Ajuntament de la Pobla de Segur se n’ha fet ressò a través de les xarxes socials.
 
No obstant, la residència assegura que actualment disposa dels recursos necessaris per protegir la salut dels seus treballadors, ja que els hi està arribant tot el material que havien demanat a la Generalitat, on s'hi inclouen mascaretes, guants i algun Equip de Protecció Invidual (EPI). 

Un nou resident ingressat a l'Hospital Comarcal 

Justament avui, segons han informat fonts de la residència d’avis, un dels vuit avis que estaven confinats al mateix Centre Geriàtric del Pirineu ha empitjorat i ha hagut ser ingressat a l'Hospital Comarcal del Pallars per insuficiència respiratòria. Un nou cas, per tant, que eleva a set el nombre d'avis del centre ingressats amb Covid-19. 

El brot de coronavirus al Centre Geriàtric del Pirineu ha deixat, per ara, dos morts, set avis ingressats i set més en règim d’aïllament al propi centre. També ha obligat l'exèrcit a intervenir per desinfectar les instal·lacions.


A tot el Pallars, el nombre de casos de Covid-19 és de 39, segons dades que ha facilitat aquest dissabte el Departament de Salut. D’aquests, 25 pertanyen a l'Àrea Bàsica de Salut (ABS) de la Pobla de Segur mentre que vuit són de l’ABS del Pallars Sobirà i sis de l’ABS de Tremp. 

Mostres de suport dels cossos d’emergències

Ahir al vespre, membres dels Mossos d’Esquadra, de la Policia Local, dels Bombers i del SEM es van concentrar davant la residència poblatana per mostrar-los el seu suport.
 
 


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació