Divendres, 26 d'abril de 2024
coronavirus

El Departament de Salut estudia habilitar un segon hotel hospital a Tremp

Baixen a 14 les persones ingressades per coronavirus a l’Hospital del Pallars

Jordi Ubach Llorens 28 de març de 2020 a les 10:40
Imatge del trasllat de material sanitari a l’Hotel Alegret la setmana passada | Jordi Ubach
L'Hospital Comarcal del Pallars tenia ingressades aquest divendres 14 persones amb Covid-19, segons el Departament de Salut, un cas menys que dijous. Totes les persones ingressades estan a planta i sis són residents del Centre Geriàtric de la Pobla de Segur. El metge de la residència, Ramon Mitjana, ha explicat que els vuit avis i àvies que es mantenen confinats al mateix geriàtric evolucionen favorablement.

En roda de premsa, Salut ha informat que s’està estudiant la possibilitat d’habilitar un segon hotel hospital a Tremp, després que el passat cap de setmana es fes el trasllat de pacients de llarga estada de l’Hospital del Pallars a l’Hotel Alegret, que es va convertir en el primer hotel hospital de la demarcació de Lleida. Segons el departament, s’està treballant amb establiments propers a l’hospital.

39 nous contagis i dos morts a l’Alt Pirineu i Aran

El Departament de Salut també ha informat que en el conjunt de la demarcació de Lleida hi han hagut aquest divendres 14 morts per coronavirus i 142 nous contagis, dels quals 2 morts i 39 contagis han estat a la Regió Sanitària de l’Alt Pirineu i Aran. Els casos confirmats de Covid-19 en tota la demarcació s’eleven, d’aquesta manera, als 494. En les últimes hores han estat donades d'alta set persones ingressades a l'Alt Pirineu i Aran, on les altes acumulades són 16.

Segons ha indicat la gerent de la regió sanitària de Lleida, Divina Farreny, el recompte correspon a les últimes 36 hores, mentre que les dades del dia anterior comprenien un espai de 12 hores, la qual cosa explica l’increment de morts i de contagis d’un dia per l’altre. A Catalunya, aquest divendres s’han registrat 190 noves víctimes mortals

Val a dir que Salut no desglossa cap d’aquestes dades per comarques; ni d'on provenen les persones traspassades, ni de quines comarques són els nous contagis diaris. Per tant, no podem precisar quants d’aquests casos han succeït a les comarques pallareses. 


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació