Divendres, 19 d'abril de 2024
ramaderia

Les vendes de carn de corder cauen més d'un 90% per la crisi del coronavirus

Asaja Lleida reclama mesures "urgents" al Ministeri d'Agricultura per donar sortida a aquest producte

Redacció 27 de març de 2020 a les 11:35
Carn de corder a la venda en una carnisseria | Arxiu
Asaja Lleida assegura que les vendes de carn d'oví han caigut més d'un 90% la darrera setmana per la situació generada pel coronavirus. El responsable de l'oví d'Asaja Lleida i president de la Federació d'Entitats Catalanes de Ramaders d'Oví i Cabrum (FECOC), Xavier Ribera, explica que, si bé l'estat d'alarma no afecta el sector de l'alimentació i l'activitat dels supermercats es manté, "hi ha productes com ara la carn de corder que no estan tenint sortida aquests dies en tenir una distribució molt gran en la restauració, que es troba parada, i ser considerada per molts consumidors com a aliment reservat a les festivitats".

Per això, des d'Asaja Lleida reclamen mesures "urgents" al Ministeri d'Agricultura per donar sortida a la carn d’oví. Una opció que planteja l'entitat agrària és la retirada dels excedents per congelar la carn i treure-la més endavant, una mesura que, segons Asaja Lleida, "ajudaria a desembossar el mercat".

Ribera també reclama que es prenguin mesures per ajudar el sector a mantenir-se mentre duri la crisi sanitària. "Si no es troba una solució ràpida, molts ramaders hauran de tancar les seves explotacions, ja que els animals s'han de continuar alimentant, s'han de pagar les factures i les nòmines, i si els corders es fan massa grans, tampoc els voldrà ningú", assenyala.

Així mateix, Xavier Ribera remarca que "les exportacions de carn de corder també estan paralitzades per la situació de pandèmia a escala mundial" i "no hi ha perspectives de millora a curt termini", segons el responsable de l'oví d'Asaja Lleida.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació