Dijous, 25 d'abril de 2024
coronavirus

​L’Ajuntament de Tremp coordinarà la higienització i la distribució de mascaretes casolanes

El consistori fa una crida a tothom que tingui màquina de cosir per tal de que en confeccionin si així ho desitgen

Tomàs Garcia Espot 25 de març de 2020 a les 11:08
Detall d’algunes de les mascaretes confeccionades a Soriguera | Ajuntament de Soriguera
Davant les iniciatives solidàries per a la confecció de mascaretes casolanes per prevenir la Covid-19, l’Ajuntament de Tremp ha anunciat que en coordinarà tant la higienització com la seva distribució. El consistori ha facilitat per mitjà de les xarxes socials instruccions sobre la correcta confecció d’aquestes mascaretes.

A la vegada, deixa clar que tot i que les mascaretes casolanes no són aptes per a ús professional, és a dir, per a l’àmbit sanitari, sí que es poden fer servir per a l’autoprotecció al carrer, per a tenir cura de la gent gran i per a tothom que estigui exposat.

Pel que fa a la seva distribució, el consistori demana a la ciutadania que un cop les hagin confeccionat, havent seguit les instruccions de fabricació, es posin en contacte amb l’ajuntament a través del correu infocovid19@tremp.cat, indicant el nom, cognoms, telèfon de contacte i adreça física.

També informa que serà la brigada municipal qui s’encarregarà de recollir-les, i que un cop rentades a alta temperatura, les mascaretes seran repartides entre les entitats o persones que les requereixin. D’aquesta manera, afegeix, es vol evitar que la població surti de casa per fer-les arribar als destinataris. 
 
Mascaretes solidàries també a Soriguera

Trobem una iniciativa semblant al Pallars Sobirà, on una desena de dones provinents de Llessui, Montardit i Soriguera, i que van cursar classes d’art tèxtil de l’ajuntament d’aquest últim, dediquen les hores de confinament a fabricar mascaretes per als centres sanitaris de la zona que ho necessitin. Un cop confeccionades, les entregaran al CAP del Sort per tal de que puguin ser repartides entre les persones que ho demanin. 





 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació