Divendres, 19 d'abril de 2024
coronavirus

Primera mort per coronavirus al Pallars

Es tracta d’un dels quatre usuaris del Centre Geriàtric de la Pobla de Segur que estava ingressat a l’Hospital Comarcal del Pallars

Jordi Ubach Llorens 25 de març de 2020 a les 08:48
Imatge de l’entrada principal del Centre Geriàtric del Pirineu | ACN
Primera mort al Pallars per la Covid-19. Aquest dimarts ha traspassat una dona de 86 anys d’edat, amb patologies prèvies, que estava ingressada a l’Hospital Comarcal del Pallars. Fonts de la residència han confirmat a Pallars Digital que la víctima era un dels quatre residents del Centre Geriàtric de la Pobla de Segur que es trobaven ingressats a l’hospital de Tremp.

El metge del centre, Ramon Mitjana, ha indicat que la residència viu una “situació crítica” ja que fins a vuit treballadors estan aïllats als seus domicilis perquè tenen símptomes. Ara estan a l’espera del resultat de la prova que se’ls ha fet les últimes hores. Mitjana espera poder reincorporar-los en aquells casos que el test surti negatiu.

Mitjana ha explicat que aquest dimarts han ingressat a l’Hospital del Pallars dos residents més dels cinc que es trobaven en aïllament a la mateixa residència. Estan, però, a l’espera de conèixer el resultat del test, que tot sembla indicar que sortirà positiu perquè “provenen d’un focus positiu”, segons ha explicat Mitjana. Al mateix temps, s’han aïllat dos pacients més.

Hores d’ara, per tant, el balanç del brot del Centre Geriàtric del Pirineu és d’un avi mort, cinc usuaris ingressats a l’hospital de Tremp -tres dels quals confirmats amb Covid-19- i cinc usuaris més aïllats amb símptomes lleus al mateix geriàtric. La primera mort per coronavirus a les comarques pallareses arriba el mateix dia que s’han donat les primeres quatre altes hospitalàries per coronavirus a l’Hospital del Pallars.



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació