Dijous, 25 d'abril de 2024
coronavirus

Ja són quatre els infectats per coronavirus al Centre Geriàtric de la Pobla de Segur

Els tres residents que esperaven el resultat del test han donat positiu

Jordi Ubach Llorens 23 de març de 2020 a les 18:31
Imatge de l’entrada principal del Centre Geriàtric del Pirineu | ACN
Ja són quatre els residents del Centre Geriàtric del Pirineu de la Pobla de Segur diagnosticats amb la Covid-19. Fonts de la residència han confirmat a Pallars Digital que els tres usuaris que dissabte es van fer la prova i que estaven pendents del resultat del test han donat positiu per coronavirus. Tots tres es troben ingressats a l’Hospital Comarcal del Pallars juntament amb la dona de 78 anys que ja hi és des del passat dimecres.

A més, el Centre Geriàtric del Pirineu manté aïllats a cinc usuaris més que els darrers dies també han presentat simptomatologia però sense complicacions greus. Segons ha explicat el metge del centre, Ramon Mitjana, tots evolucionen “molt bé” i no està previst que se’ls realitzi la prova sempre que no presentin complicacions.

Hi ha, a banda, tres treballadors de la residència que també tenen símptomes i que estan en aïllament domiciliari. Sobre aquest fet Mitjana assegura que no se’ls ha realitzat la prova i lamenta que això els afecta perquè es tracta de personal que, en cas de donar negatiu, “ara ens estaria donant un cop de mà”, ha explicat.

Amb aquests tres nous casos es confirma el brot de coronavirus a la residència poblatana, que aquest dilluns ha demanat a les administracions més material sanitari per protegir residents i treballadors. El Centre Geriàtric del Pirineu ha fet una crida per rebre equips de protecció EPI i tests per aïllar i protegir els usuaris i als treballadors i poder construir “un mur d’aïllament de Covid-19”.

Mitjana ha assegurat que es desconeix l’origen del contagi, i ha alertat que el SARS-CoV-2 és un virus que “es transmet molt ràpidament i que en menys de dos hores pot desestabilitzar els pacients més vulnerables i amb malalties cròniques”, ha assenyalat.

El centre destaca la implicació dels professionals

Mitjana ha destacat la “molt bona implicació i predisposició” del personal sanitari i no sanitari de la residència i ha explicat que tots s’han mostrat predisposats a ajudar en aquesta situació crítica. Mitjana, que també exerceix al CAP de la Pobla, ha agraït les mostres de suport rebudes de part de molts veïns de la Pobla i de l’ajuntament.

En aquest sentit, segons ha explicat Mitjana, el consistori poblatà ha activat un equip de neteja per tal de desinfectar el perímetre de la residència i els carrers adjacents. Finalment, Mitjana ha volgut donar un missatge tranquil·litzador a la població i ha recordat la importància de quedar-se a casa per evitar la propagació del coronavirus.




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació