Dimarts, 23 d'abril de 2024
coronavirus

Crida per no visitar el Pallars ni sortir al carrer durant el cap de setmana

Els Mossos d’Esquadra intensificaran els controls i sancionaran severament per evitar els desplaçaments a segones residències

Tomàs Garcia Espot 20 de març de 2020 a les 15:42
Els sanitaris del CAP ens demanen que ens quedem a casa | CAP Tremp
Després d’una setmana de confinament domiciliari pel coronavirus, el Pallars ha fet una crida via xarxes socials perquè ningú visiti les comarques aprofitant el cap de setmana. En aquest sentit, l’Ajuntament de la Pobla de Segur ha emès un missatge clar: “Si t’estimes la Pobla, no ens vinguis a veure”.

En un comunicat, el consistori apel·la a la responsabilitat individual i col·lectiva de la ciutadania per respectar les indicacions sobre el confinament, recordant que la població pallaresa és un col·lectiu vulnerable pel seu alt índex d’envelliment. A més, alerta que el sistema sanitari del Pallars, amb només un hospital per a les dues comarques i sense UCI, “ens converteix en un territori especialment sensible a aquestes afectacions”.
 
El comunicat s’engloba dins la crida de la Generalitat de Catalunya per evitar que la gent marxi a les segones residències durant el dissabte i el diumenge. L’entitat insisteix que aquests dies són “com un dia qualsevol de confinament”. Són molts els ajuntaments pallaresos que s’han unit a aquesta reclamació insistint en al conveniència de complir estrictament l’ordre de confinament.

Els professionals sanitaris del Pallars també han fet una crida perquè tothom es quedi a casa aquest cap de setmana i els dies que vindran. Avui ho ha fet extensiu amb una fotografia l’equip humà del CAP de Tremp, que ha convidat a la ciutadania a quedar-se a casa “per tots”. Recordem que a l’Hospital del Pallars de Tremp són ja cinc les persones que romanen ingressades amb Covid-19.
 
Més controls dels Mossos

Per la seva banda, els Mossos d’Esquadra han anunciat que s’intensificaran els controls a les carreteres per evitar aquest tipus de desplaçaments i que se sancionarà amb severitat a qui ho intenti, tal com ha anunciat el president de la Generalitat Quim Torra. El comissari de Mobilitat, Joan Carles Molinero, ha xifrat aquest divendres en 200 els controls que es faran entre avui i diumenge arreu del territori. Les sancions poden arribar als 30.000 euros.
   



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació