Divendres, 19 d'abril de 2024
coronavirus

El Pallars Sobirà garanteix els serveis bàsics i emet mesures pel porta a porta

El Consell Comarcal demana a la població que sigui “cuidadosa i respectuosa” a l’hora de treure les escombraries al carrer

Jordi Ubach Llorens 19 de març de 2020 a les 10:45
Un operari recollint les bosses de brossa al Pallars Sobirà | ACN
El Consell Comarcal del Pallars Sobirà ha informat que davant la crisi del coronavirus els serveis socials dels Equips Bàsics d’Atenció Social (EBAS), el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i d’Immigració, s’atendran per via telefònica al número 648 089 755 i telemàtica al correu electrònic serveissocials@pallarssobira.cat. En casos d’urgència, es valorarà pel servei la possibilitat d’una atenció personal.

Se suspèn, però, el servei de transport adaptat i es tanquen els serveis que ofereix el Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP) Pallars Sobirà, així com el servei d’Intervenció Socioeducativa Itinerant (SISI) Pallars Sobirà. El Banc d’aliments Pallars Sobirà manté els repartiments amb les degudes mesures de seguretat i prevenció. 

El president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carles Isús, ha explicat que les mesures s’han pres amb l’objectiu de garantir el manteniment dels serveis públics bàsics, especialment els serveis socials, i que busquen protegir els col·lectius més vulnerables, com pot ser la gent gran.

La seu del Consell a Sort està tancada al públic des de dilluns i seguirà clausurada fins que la situació epidemiològica ho requereixi. El servei bàsic de recollida de residus municipals es continua prestant com fins ara, amb el sistema porta a porta en els nuclis on el servei es presta d’aquesta forma, i amb la recollida de contenidors en la resta de nuclis.

Resten tancades, però, les deixalleries d’Esterri d’Àneu i de Sort i s’ha suspès el servei de recollida a domicili de voluminosos. Mentre siguin vigents les mesures adoptades, el telèfon del servei serà el 666 408 002 al qual podran trucar els usuaris només quan sigui estrictament necessari i durant l’horari que s’estableixi.

Mesures contra el coronavirus al porta a porta

Pel que fa al servei de recollida porta a porta, que segueix funcionant amb relativa normalitat, l’ens comarcal ha demanat a la població que sigui “cuidadosa i respectuosa” a l’hora de treure les escombraries al carrer. Per fer-ho correctament, s'han anunciat una sèrie de mesures amb l’objectiu de vetllar per la seguretat ciutadana i dels operaris davant l’amenaça del coronavirus. Les recollim a continuació: 

· S'ha de treure cada fracció ben separada i sempre a dins el cubell.

· Deixeu la maneta del cubell baixada de manera que no es pugui obrir, per evitar trobar-nos residus escampats pel terra.

· Mantingueu els cubells nets.

· Seguiu el calendari de recollida.

· Si necessiteu bosses compostables o cubells truqueu al 666 408 002.





 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació