Dijous, 25 d'abril de 2024
sant jordi

Una llibretera de Tremp planteja fer un Sant Jordi virtual

Marta Farré proposa fer de la Diada una xarxa d'intercanvi i comunicació entre llibreters, autors i lectors

Redacció 18 de març de 2020 a les 14:51
Marta Farré, preparant comandes amb una mascareta | ACN
Marta Farré, propietària de la llibreria La Singratalla de Tremp, va tancar la llibreria dissabte sumant-se al confinament decretat pel coronavirus però això no vol dir que hagi deixat de treballar. A porta tancada prepara, amb totes les mesures de seguretat, tots aquells enviaments que veïns de Tremp i pobles veïns li fan, tot i que són mínims, ha dit Farré.

L'activitat a la llibreria ha baixat molt i ara ha vist que Sant Jordi també s'ha suspès. La llibretera de Tremp planteja un Sant Jordi virtual. Es tractaria de crear una plataforma on poder anunciar totes les activitats que realitzaran i fer una retransmissió en directe. Posteriorment, proposa enviar els llibres signats pels autors als clients que així ho demanin.

Marta Farré ha explicat que la facturació de Sant Jordi a la seva llibreria suposa un 20% del total de l'any. No poder celebrar aquesta festa i tindre el negoci tancat durant setmanes és una important afectació per un negoci com el seu.

Per tirar endavant en una situació difícil és d'on ha sorgit la seva proposta de la celebració d'un Sant Jordi virtual. De la conversa entre la llibretera i un autor, després d'haver-hi d'anul·lar la presentació d'un llibre per aquestes dates, en va sortir la idea pionera de fer un Sant Jordi a través de la xarxa.

D'ençà que ha fet publica la iniciativa ja ha rebut moltes complicitats per part d'altres llibreters i de clients. La idea ha sorgit des de la llibreria de Tremp i es pot anar implementant amb idees d'altres llibreters però els encarregats d'executar-la haurien de ser institucions, gremis de llibreters o la Cambra del Llibre. Les petites llibreries no tenen ni els mitjans ni el finançament per poder desenvolupar aquesta xarxa, segons ha afirmat Farré.

Marta Farré creu que aquesta plataforma tindria una rendibilitat a llarg termini donat que podria ser útil per altres celebracions més enllà del Sant Jordi. Per Farré aquesta iniciativa no pot substituir al Sant Jordi tradicional però sí que pot ser una molt bona alternativa per tots; llibreters, autors i lectors.



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació