Divendres, 19 d'abril de 2024
coronavirus

Ajornades la diada de Sant Jordi i la selectivitat pel coronavirus

Els efectes del coronavirus es fan notar cada dia en tots els àmbits de la societat

Redacció 18 de març de 2020 a les 11:29
Alumnes esperant l'inici de les PAU, en imatge d'arxiu | ACN
Els efectes del coronavirus es fan notar cada dia en tots els àmbits de la societat. Aquest dimarts s’ha posposat la diada de Sant Jordi i es preveu que la jornada se celebri abans de l’estiu. També s’han ajornat les proves de la selectivitat, que el govern espanyol espera reprogramar els propers dies. 

Per un costat, la diada de Sant Jordi no es podrà celebrar el proper 23 d'abril. La Cambra del Llibre ha optat per canviar la data per a una altra jornada, que en tot cas serà abans de l'estiu. Així, a falta de més d'un mes per a la festivitat, s'ha optat per canviar-la, ja que la festa crea grans acumulacions de persones pels carrers de tot Catalunya.

Sant Jordi s'afegeix així a una llarga llista d'esdeveniments cancel·lats a Catalunya pel coronavirus. Des de la suspensió del Mobile World Congress del passat febrer, els actes ajornats o cancel·lats s'han anat encadenant, com ara la fira Alimentaria o el Saló de l'Ensenyament. En aquest sentit -i a nivell europeu- aquest mateix dimarts s'ha anunciat també l'ajornament de l'Eurocopa que s'havia de disputar el proper estiu.

Quant a la selectivitat, els exàmens d'aquest 2020 queden també ajornats. El Ministeri d'Educació i Formació Professional i el d'Universitats han decidit -i així ho han notificat als governs autonòmics- suspendre les proves, previstes entre els dies 9 i 11 de juny en el cas de Catalunya. Els efectes del coronavirus expliquen l'ajornament.

Fonts coneixedores de les converses entre els representants ministerials i el Govern han explicat a Nació Digital que aquesta setmana hi haurà una reunió amb els responsables d'universitats per acabar de concretar les dates, i que segurament ja es fixi el calendari definitiu de la prova.

Malgrat que en un principi s'havia apuntat la possibilitat que la selectivitat es mantingués per a principis de juny, des de l'executiu espanyol ja es dona per fet que el confinament s'allargarà més de 15 dies. Per això no s'hauria demorat la decisió d'ajornar el calendari previst.

A Catalunya són 43.000 els alumnes que cursen segon de batxillerat i que aquest any podrien fer la selectivitat, als quals s'hi afegeixen els alumnes majors de 25 anys i aquells que procedeixen dels cicles formatius de formació professional.



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació