Dissabte, 20 d'abril de 2024
Coronavirus

El Pallars continua aquest dissabte sense cap cas confirmat de coronavirus

El nombre d’infectats a la demarcació de Lleida s'eleva a 34, mentre que 57 professionals de la Sanitat estan en vigilància per risc de contagi

Jordi Ubach Llorens 14 de març de 2020 a les 22:36
Imatge d'una compradora al mercat de Lleida | ACN
El Pallars es manté aquest dissabte sense casos confirmats de coronavirus. Fonts de l’Hospital Comarcal del Pallars han confirmat a Pallars Digital que les comarques pallareses no han registrat fins aquest vespre cap cas de persona amb el virus.

A la demarcació de Lleida s'han confirmat aquest dissabte a la tarda vuit casos nous de coronavirus, per la qual cosa la xifra de pacients afectats s’eleva a 34, la majoria gent gran. La darrera informació que el Departament de Salut havia donat de casos positius al territori era de 26 pacients. 

El virus afecta també un total de 128 persones més que estan en aïllament. A més, 57 professionals de la sanitat es troben en vigilància a tota la demarcació pel fet d’haver tingut contacte amb pacients.

Salut recorda les mesures preventives d'higiene genèriques a seguir de protecció individual enfront de malalties respiratòries. Entre elles, rentar-se les mans sovint amb aigua i sabó o bé amb solucions alcohòliques, especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn; evitar el contacte estret amb persones que mostrin signes d'afecció respiratòria, com ara tos o esternuts.

Es demana també mantenir una distància de dos metres aproximadament amb les persones amb símptomes d'infecció respiratòria aguda, tapar-se la boca i el nas amb mocadors d'un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i rentar-se les mans de seguida. Una altra mesura preventiva és evitar compartir menjar o estris (coberts, gots, tovallons, mocadors...) i altres objectes sense netejar-los degudament.
 
En cas de qualsevol dubte, cal trucar al 061 o consultar el web Canal Salut. Així mateix, el sistema de salut de Catalunya ha elaborat un test com a nova eina que permet, de manera molt ràpida i senzilla, conèixer si es compleixen els criteris d'infecció per coronavirus, i si cal trucar o no al 061.




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació