Divendres, 19 d'abril de 2024
coronavirus

El Govern vol confinar tot Catalunya

El president de la Generalitat, Quim Torra, demana a la Moncloa aturar l'activitat de ports, aeroports i el sistema ferroviari, i espera una resposta de Madrid

Andreu Merino 13 de març de 2020 a les 21:14
Quim Torra ha anunciat les noves mesures del Govern | ACN
El president Quim Torra ha demanat al govern espanyol que autoritzi la Generalitat a confinar tot Catalunya per evitar la propagació del coronavirus. Torra ha defensat la necessitat d'"avançar-se a la malaltia", hores després que Sánchez hagi anunciat la declaració d'alarma per aquest dissabte. El president espanyol encara no ha respost la petició.
 
Torra també ha demanat a la població no realitzar cap activitat fora de casa que no sigui imprescindible.

"Volem confinar el país i estem en discposició de poder fer-ho", ha assegurat Torra, insistint que els cossos de seguretat estan preparats per aplicar la mesura. El president ha demanat la col·laboració de l'Estat per aturar l'activitat de ports, aeroports i sistema ferroviari.

Torra ha fet l'anunci en una compareixença de premsa que els mitjans han seguit de manera telemàtica, després de parlar per telèfon amb Pedro Sánchez. Torra no ha donat detalls de la conversa amb Sánchez però ha expressat la confiança davant la possibilitat que la declaració d'alarma que s'activarà demà a tot l'estat permeti fer realitat la proposta del Govern.

Hi haurà ampliació




 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació