Divendres, 19 d'abril de 2024
Coronavirus

Aules buides al Pallars en el primer dia sense classes en escoles i instituts

Els centres educatius pallaresos ofereixen avui imatges inèdites fora de període vacacional

Jordi Ubach Llorens 13 de març de 2020 a les 12:11
El pati de l’Escola Valldeflors, buit aquest divendres | Jordi Ubach
Primer dia de l'ordre emesa pel Govern aquest dijous en què s'han tancat totes les escoles, instituts i universitats de Catalunya per intentar contenir els contagis de coronavirus. La mesura, com totes les preses fins ara, tindrà una durada mínima de 14 dies i afecta 1,8 milions d'alumnes i al voltant d'uns 100.000 docents.

La mesura ha propiciat aquest divendres imatges fins ara mai vistes fora de període vacacional. Aules buides, passadissos sense trànsit d’alumnes i professorat i patis sense activitat han estat les insòlites imatges que s’han produit aquest divendres en poblacions com Tremp, la Pobla de Segur, Isona, Sort, Llavorsí o Esterri d’Àneu.

La decisió del Govern ha obligat també els pallaresos a reorganitzar la seva rutina quotidiana, especialment la d'aquelles famílies amb fills a càrrec i en etapa d’escolarització. Val a dir que la suspensió de les classes també afecta les escoles bressols, un fet que ha obligat avui a activar padrins, padrines, cuidadors i familiars en general en la cura dels infants.

"Volem tallar les cadenes de transmissió", va explicar ahir la consellera de Salut, Alba Vergés, que va garantir que la situació està "controlada" però que cal actuar per evitar escenaris més complicats. El Govern va activar la fase d'emergència 1 i va mantenir la consigna de reduir el ritme del país. 



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació