Dijous, 25 d'abril de 2024
coronavirus

Municipis pallaresos tanquen equipaments i suspenen el mercat setmanal per prevenció

Els ajuntaments acorden mesures de prevenció per evitar el contagi del Covid-19 entre la població

Redacció 12 de març de 2020 a les 15:31
Cartell a la porta d’entrada al pavelló del Joncar, aquest matí | Jordi Ubach
L’Ajuntament de Tremp ha anunciat aquest migdia que des d’aquesta tarda i fins el 29 de març tancarà tots els equipaments culturals i esportius del municipi i suspendrà o ajornarà, segons el cas, les activitats que s’hi havia programat. Es tracta del pavelló del Juncar, el pavelló del Casal, els camps de futbol del Joncar i del Pedrasanta, l'edifici del Cub, l’Espai Cultural La Lira, el Centre Cívic Tarraquet i la Biblioteca Pública Maria Barbal.

Aquesta mesura s’uneix a la ordre del Govern de la Generalitat de tancar les escoles i instituts a partir d’aquest divendres. En el cas concret de Tremp, també es tancarà l’Escola Municipal de Música i l’Escola Bressol Municipal.

A Tremp també s’ha suspès en aquestes mateixes dates el mercat setmanal, així com totes les activitats en espais oberts o tancats que puguin suposar concentracions de persones. Només es mantindran oberts els serveis públics bàsics com són el servei d’aigües, el registre de l’Ajuntament i les oficines de La Incubadora i de Ràdio Tremp.

El consistori ha fet una crida a la calma a tots els veïns, al mateix temps que els convida a seguir les indicacions del Govern de la Generalitat de Catalunya per tal d'evitar situacions de contagi davant el Covid-19.

Sort, la Pobla de Segur, Esterri d’Àneu o Rialp també prenen mesures

Pel que fa a Sort, l’ajuntament ha acordat també tancar la Biblioteca, el poliesportiu municipal, Casa Xorret i el museu-presó, així com els centres educatius, inclosa la Llar d’Infants Malfargats. Al mateix temps i com en el cas de Tremp, el municipi també ha decidit no realitzar el mercat setmanal.

Aquestes mesures s'aplicaran fins el 27 de març o fins a nou avís. Des del consistori es fa una crida a mantenir la calma i en cas de dubtes davant simptomatologia, trucar al 061 o al CAP de Sort.
 
Un altre municipi pallarès que ha pres mesures és la Pobla de Segur amb el tancament d’equipaments municipals com el Casal Cívic, el pavelló municipal, la Biblioteca o la ludoteca. Aquesta mesura s’allargarà com a mínim durant 15 dies per recomanació de la Generalitat de Catalunya.

L’Ajuntament de la Pobla i les entitats del municipi, a més, han decidit anul·lar un seguit d’activitats com a mesura de prevenció per prevenit els contagis del Covid-19, entre les quals destaquen els assajos dels castellers Malfargats de Pallars o el concert d’Ivan Campo a la Fàbrica Ctretze previst per dissabte. A la Pobla també s’ha cancel·lat el mercat setmanal.
   
Qui també ha anunciat mesures és l’Ajuntament d’Esterri d’Àneu, que com en els anteriors casos, ha tancat serveis i espais municipals com la Biblioteca, el Servei de Rehabilitació, l’Oficina de Turisme, l’Ecomuseu, l’Espai Jove, el poliesportiu o les Sales Polivalents. Al mateix temps, també s’ha suspès a la població el mercat setmanal i el servei del centre de dia. També s’ha restringit la visita de familiars a la residència de gent gran.

A Rialp s'ha suspès l’activitat en tots els equipaments públics durant també els propers 15 dies, així com la celebració del mercat setmanal.



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació