Divendres, 19 d'abril de 2024
Coronavirus

El Govern ordena el tancament d'escoles, instituts i universitats a partir de divendres

S'activa la fase d'emergència 1 per intentar aturar l'epidèmia de coronavirus a Catalunya

Irene Ramentol 12 de març de 2020 a les 13:47
Una aula d'una escola escola de Barcelona, buida | ACN
El Govern ha ordenat el tancament, a partir de demà, de totes les escoles, instituts i universitats de Catalunya per intentar contenir els contagis de coronavirus. La mesura afecta 1,8 milions d'alumnes i al voltant d'uns 100.000 docents. Just aquest dijous, el govern espanyol té previst aprovar que els pares que s'hagin de quedar a càrrec dels fills -per evitar que es quedin amb els avis, col·lectiu de risc- i no puguin fer teletreball, rebin una compensació per part de la Seguretat Social.

El Consell Assessor del Pla d'Actuació del Procicat ha pres aquesta decisió en una reunió al Palau de Pedralbes. Aquest dijous al matí ja s'ha ordenat el tancament dels casals cívics i de gent gran de la Generalitat amb vocació de protegir els col·lectius més vulnerables. 

Ja fa dies que les autoritats no descartaven aplicar mesures més dràstiques per contenir el virus. Dimarts la consellera de Salut, Alba Vergés, va apuntar-ne la possibilitat malgrat poc després la portaveu, Meritxell Budó, va puntualitzar que en aquell moment no era encara necessari. I avui el president de la Generalitat, Quim Torra, tampoc ho ha descartat en la compareixença que ha fet per detallar el pla de xoc de l'executiu per fer front a la pandèmia mundial

El nombre d'escoles afectades pel coronavirus ha anat augmentant dia a dia. Si a principis de setmana es va tancar una bressol de Barcelona per un cas positiu, ahir Igualada va ordenar el tancament de 39 escoles a la Conca d'Òdena per un brot. I aquest dijous l'escola Mas Boadella de Sabadell també ha hagut de suspendre les classes i ha confinat tots els professors. Ara, la mesura es fa extensiva a tot el país.   

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació