Dissabte, 20 d'abril de 2024
Coronavirus

Suspesos tots els partits de futbol, bàsquet i futbol sala amateur a Catalunya

La mesura afecta tots els clubs pallaresos que competeixen en aquestes disciplines esportives

Redacció 11 de març de 2020 a les 15:17
Un partit del CF Tremp al municipal Pedrasanta | Jordi Uriach
El futbol no professional s'aturarà dues setmanes pel coronavirus. La Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha comunicat aquest dimecres la suspensió de tots els partits de les categories no professionals de caràcter estatal, Segona Divisió B i Tercera Divisió, i ha aconsellat a les federacions territorials que faci el mateix amb la resta de campionats. La Federació Catalana de Futbol (FCF) ha recollit la recomanació i ha suspès tots els partits de categoria amateur, tal com ha avançat en un altre comunicat.
 
En el comunicat de la Federació Catalana de Futbol en el qual es decreta la suspensió de competicions també es detalla que queden ajornades "totes les activitats esportives i formatives" promogudes per l'ens federatiu. Les competicions de futbol base organitzades per la Federació també en resulten afectades. Aquesta mesura afecta el CF Tremp, l’EF Tremp, el CF Pobla i el FC Rialp en futbol i el CFS Tremp i el Conca Dellà Futbol Sala, en futbol sala.

A banda dels partits del futbol no professional, tant masculí com femení, la Federació Espanyola havia decidit també suspendre les competicions de futbol sala de categoria estatal. Les mesures s'ajusten a les decisions de les autoritats sanitàries, més restrictives des que la crisi del coronavirus ha passat a fase d'alerta. No es descarta que en les pròximes hores també es puguin prendre cancel·lacions similars en el futbol professional. Fins ara s'ha decidit que les dues pròximes jornades de la Lliga es juguin a porta tancada.

Pocs minuts més tard de l’anunci de la FCF, la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) també ha decretat la suspensió de tota activitat federativa a partir d’aquest dijous 12 de març com a mesura de prevenció del contagi del coronavirus. La mesura s’ha pres, segons el comunicat, “per tal de prevaldre la salut i el benestar de tots els federats i federades del bàsquet català”.  


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació