Divendres, 19 d'abril de 2024
coronavirus

Primeres activitats anul·lades al Pallars pel coronavirus

Les mesures anunciades pel Govern aquest dimecres obliguen a ajornar o suspendre actes a Tremp, Sort i la Pobla

Jordi Ubach Llorens 11 de març de 2020 a les 13:57
La Lira de Tremp té una capacitat per a 348 persones | Ajuntament de Tremp
De la fase de pre-alerta a la d'alerta. El Govern ha pres aquest dimecres noves mesures per contenir l'epidèmia de coronavirus i no descarta prendre'n de "més dràstiques i contundents" en els pròxims dies en funció de l'evolució dels contagis. Mesures que ja afecten algunes de les activitats previstes al Pallars per les properes hores i dies.

Per un costat, la Generalitat ha anunciat que se suspenen o ajornen les activitats col·lectives en espais tancats o oberts que concentrin més de mil persones. Si l'aforament és de menys d'un miler de persones, només se'n podrà ocupar un terç amb l’objectiu de garantir una distància de seguretat entre els participants. 

Aquesta última mesura ha deixat en l'aire l’espectacle teatral infantil Hamelí, de la companyia Xip Xap Teatre, que està previst per aquest divendres a l’Espai Cultural La Lira de Tremp. Un recinte que té una capacitat per a 348 persones i que, amb les restriccions anunciades avui pel Govern, veurà limitat el seu aforament a 116 butaques. 

També a La Lira de Tremp perilla l’espectacle de circ aeri Ataraxia de la companyia Ntelades, programat per dissabte a les 19:30h. L’Ajuntament de Tremp està pendent de reunir-se amb l’organització de l'esdeveniment per decidir quina mesura prendre. La programació de cinema a La Lira també està en l’aire aquest cap de setmana, segons el consistori.


D’altra banda, el Govern també ha anunciat avui que els esdeveniments esportius professionals i no professionals es faran a porta tancada, a excepció d'aquells on hi participin menors acompanyats. Això ha portat la Federació Catalana de Futbol (FCF) a l’extrem de suspendre tots els partits de les competicions de futbol i futbol sala d’àmbit territorial per un termini de dues setmanes, com a mesura de prevenció.

Pocs minuts més tard de l’anunci de la FCF, la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) també ha decretat la suspensió de tota activitat federativa a partir d’aquest dijous 12 de març com a mesura de prevenció del contagi del coronavirus. La mesura s’ha pres, segons el comunicat emès, “per tal de prevaldre la salut i el benestar de tots els federats i federades del bàsquet català”. 

Actes suspesos a Sort i la Pobla

A la resta del Pallars, l’Institut Hug Roger III de Sort ha decidit ajornar els debats del 1r Congrés d'Educació Pública, que estaven previstos per aquesta tarda. L’equip directiu ha decidit actuar “amb la prudència que requereix el moment” i seguint les instruccions emeses pel Departament d’Educació, on s'insta els centres educatius a la suspensió de tota activitat que impliqui professorat, personal no docent o alumnat de diversos centres simultàniament.

També a la Pobla de Segur s’han pres decisions al respecte aquest dimecres. La junta del Club d’Esquí Pobla de Segur (CEPS) ha decidit anul·lar els cursets dels dies 14 i 21 de març i el sopar social del dissabte 28. Al mateix temps, no obstant, el CEPS ha comunicat a tots els seus associats que la cursa social del mateix dia 28 es manté programada. Qui també ha suspès el dinar social és l’Associació Esportiva Pallars programat pel 21 de març.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació