Dijous, 25 d'abril de 2024
fires

Tremp avança en el programa de la fira «Pallars Terra de Corder»

L'ajuntament treballa en les activitats que es realitzaran els dies 8, 9 i 10 de maig i on destaca la participació de l’escriptora Empar Moliner o del xef Sergi de Meià

Redacció 11 de març de 2020 a les 11:23
El corder prenderà protagonisme a la nova fira Pallars Terra de Corder | Ajuntament de Tremp
L’Ajuntament de Tremp segueix treballant en la confecció de la fira Pallars Terra de Corder, que enguany es reformula i s’amplia per prendre el relleu a la fins ara coneguda com a Fira de Primavera. L’objectiu principal d’aquesta fusió, segons el consistori, és posicionar Tremp i la comarca del Pallars Jussà com un territori autèntic, amb valors de sostenibilitat, excel·lència gastronòmica i de producció agroalimentària de qualitat.

Així, s’ha començat a elaborar un programa d’actes que englobi aquests valors i desperti en els participants a la fira, visitants i locals, l’interès per conèixer la cultura ramadera de l’oví, profundament lligada a l’orografia i el paisatge de la comarca així com als costums i els productes que se’n deriven més enllà de la carn de corder.

La jornada de dissabte 9 de maig arrencarà amb un esmorzar popular a base de girella que comptarà amb la participació del xef i ambaixador del corder del Pallars, Sergi de Meià, així com dels cuiners i elaboradors de girella del Pallars Jussà.

La carn de corder i l’únic embotit que s’elabora amb la mateixa, la girella, ja tenen un paper destacat al llarg de l’any i en la menjada popular que tindrà lloc el diumenge 10 de maig. És per aquest motiu que en aquesta ocasió s’ha volgut posar en relleu els formatges de llet d’ovella del Pirineu. D’aquesta manera, la fira de dissabte comptarà, entre altres, amb un mostra de formatgers artesans del Pirineu, des del País Basc fins a Girona.

Amb la intenció de donar cabuda als diferents productes agroalimentaris locals, durant la jornada també s’han previst altres activitats. Una d’aquestes propostes consistirà en un maridatge literari amb formatges d’ovella del Pirineu i vins de la comarca, a càrrec de l’escriptora Empar Moliner.

A més, s’esdevindran al llarg del cap de setmana propostes d’oci per a tots els públics relacionades amb l’oví, els seus productes derivats, la seva cuina i la cultura ramadera i que ompliran la rambla Doctor Pearson i el seu entorn. Des de la presentació del llibre La noia de les ovelles pigallades, de la poblatana Laura Gordó, fins a contacontes, escape rooms o espectacles de petit format.

La fira Pallars Terra de Corder, que sumarà sis edicions, es complementarà amb la trobada de bestiari Pallars de Foc, una proposta de la Colla de Diables Lo Peirot de Tremp que enguany celebra el 5è aniversari i que ja és un esdeveniment de referència de la cultura del foc a nivell català.

La Pallars de Foc incorporarà activitats d’oci per a diferents públics relacionades amb la cultura popular catalana i el bestiari de foc. A més, hi ha convocades diverses colles de diables d’arreu de Catalunya que portaran les seves figures per donar-les a conèixer en un ambient festiu.

La Pallars Food Fest, d'altra banda, es traslladarà al dissabte 30 de maig. El consistori, d'acord amb l'associació APAT, considera que la nova fira Pallars Terra de Corder i el tast gastronòmic no poden conviure en un mateix cap de setmana donada la seva magnitud. L'esdeveniment també canviarà d'ubicació i se celebrarà a la plaça Capdevila de la ciutat.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació