Dimecres, 15 de maig de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 22:30 
Sanitat registra vuit morts i 191 contagis en les últimes 24 hores. El brot de l'Aragó concentra la majoria de noves infeccions, seguit per la Comunitat de Madrid i Catalunya.

 14:28 
La Moncloa insta el PP a mantenir la col·laboració també en l'àmbit europeu. El govern espanyol demana als populars que retirin l'informe crític amb l'Estat que van lliurar a la Comissió Europea. Per Sara González.

 14:07 
El coronavirus ja estava present en aigües residuals de Barcelona fa més d'un any. Investigadors de la Universitat de Barcelona l'han detectat en mostres del 12 de març del 2019.

 13:48 
Catalunya registra vuit víctimes mortals més per coronavirus i 163 casos nous. La xifra total de contagis confirmats des de l'inici de la pandèmia ja supera els 71.000.

 13:36 
Sense càntics ni crits: així hauran de comportar-se els aficionats de futbol als Països Baixos. El primer ministre, Mark Rutte, anuncia que si el públic no obeeix la prohibició es tornaran a tancar els estadis.

 13:05 
L'oposició reclama més agilitat al govern de Colau per salvar el petit comerç. Més del 40% dels afectats per ERTO a la ciutat treballen a l'hostaleria o en establiments comercials.

 12:34 
El sector de l'autocar ocupa el centre de Barcelona per reclamar ajudes al Govern. Desenes de vehicles fan una marxa lenta per la Gran Via i denuncien la situació del col·lectiu arran de la crisi del coronavirus.

 11:53 
Vergés: «Haurem de fer campanyes per a la gent jove perquè la seva percepció de risc és inferior». La consellera creu que molta gent compleix amb les mesures de prevenció del virus però també que "falta consciència".

 11:09 
Contagis al Vallès Oriental

L'índex de contagis de la Covid-19 al Baix Montseny per sobre de la mitjana del Vallès Oriental. Segons les dades de Salut al Baix Montseny és del 5,3 mentre que al Vallès Oriental del 3,2.

 10:38 
VÍDEO «The bright side», la cançó més desconfinada dels Stay Homas amb Oques Grasses. Forma part del recopilatori del grup de moda de la pandèmia.

 10:06 
Lagarde assegura que "probablement hem passat ja el punt més baix" de la crisi de la Covid-19

La presidenta del Banc Central Europeu, Christine Lagarde, ha assegurat que "probablement hem passat ja el punt més baix" de la crisi de la covid-19, tot i que ha recordat que és possible una segona onada de la pandèmia. La presidenta del BCE preveu que la recuperació sigui "incompleta" però "transformadora". "Espero que el canvi sobre com valorem les coses ens faci parar més atenció a les dones, el clima i els més pobres", ha defensat Lagarde.

 09:53 
Els nous brots de coronavirus s'estenen per almenys 11 comunitats. A Catalunya només n'hi ha un i està controlat, en una residència de Lleida, però l'alerta és màxima per la situació de la Franja.

 09:23 
«Em preocupa molt que els símptomes siguin crònics». Parlem amb Marta Ubach, veïna de Terrassa que viu amb fatiga extrema, ofecs i taquicàrdies des del 14 de març en què va contraure la Covid-19.

 08:56 
PORTADES «El control visual als aeroports no serveix per a res», a «El Mundo». Les portades dels principals diaris espanyols i catalans.

 21:45 
Els Premis Ramon Llull, ajornats a 2021

El Patronat de la Fundació Ramon Llull s’ha reunit aquest dijous virtualment. A la reunió s'ha acordat ajornar un any la pròxima edició dels premis internacionals que lliura anualment l'ens a Andorra, per culpa de la situació generada per la Covid-19.

 20:26 
Trump, contra la Xina pel coronavirus

Trump suggereix que la Xina va contribuir a expandir el virus "intencionadament" per desestabilitzar l'economia. En una entrevista al The Wall Street Journal, el president dels Estats Units assenyala la potència asiàtica i considera que hi ha una "alta probabilitat que ho fessin a posta".

 18:53 
El brot d'Osca, resolt aviat

Sanitat creu que el brot d’Osca es podria resoldre "ben aviat" i espera que no s’hagin de fer confinament. Simón diu que a hores d’ara un 20% dels casos són importats i alerta que poden augmentar en les pròximes setmanes.

 16:38 
El Zoo de Barcelona reobre amb un aforament del 50%

EL Zoo de Barcelona ha reobert aquest dijous les seves portes després de tancar el 14 de març a causa de l'epidèmia. Ho ha fet reduintt el seu aforament un 50%. El Zoo rebrà el segell Safe Tourism Certified, un distintiu de l’Institut per la Qualitat Turística Espanyola (ICTE) que certifiquen aquells espais turístics que han implantat amb èxit el sistema de protocols de seguretat.

 13:07 
El coronavirus a Sant Celoni

Dos nous ingressats per Covid-19 a l'Hospital de Sant Celoni. Des del començament de la pandèmia s'acumulen 97 altes i 29 defuncions.

 12:44 
La Vall d'en Bas també restringeix l'accés als seus gorgs. L'Ajuntament farà pagar 5 euros per cotxe a l'aparcament.

 12:12 
Catalunya suma deu morts per coronavirus i 91 nous contagis. Actualment hi ha 60 pacients ingressats de gravetat.

 11:36 
25 dies sense morts a Granollers

​L'Hospital de Granollers porta 25 dies seguits sense cap mort per coronavirus. Des de l'inici de la pandèmia n'hi ha hagut 95.

 11:12 
GRÀFICS

Una desena de dies sense defuncions i quatre ingressats: així es troba l'Hospital Parc Taulí de Sabadell a una setmana de tancar juny. Informa Albert Hernàndez.

 10:58 
Com evitar que els nens s'intoxiquin amb gels desinfectants. Els elements d'higiene contra el coronavirus poden ser perillosos per als més petits.

 10:32 
Salut prioritzarà que les escoles no tanquin si hi ha un nou confinament. ​Vergés diu que les primeres mesures es destinaran a les persones grans i vulnerables.

 10:12 
Confinen vuit policies de Lleida després que un detingut amb coronavirus els escopís. La Guàrdia Urbana ha demanat a Salut que faci proves PCR als agents.

 09:42 
La pel·lícula alemanya El gabinet del Dr. Caligari dirigida per Robert Wiene serà el leitmotiv de la 53a edició del Festival de cinema de Sitges, que es manté a l'octubre. 

 09:23 
La Confederació del Tercer Sector denuncia un nou retard en els pagaments del Govern

La Confederació del Tercer Sector Social de Catalunya ha denunciat un nou retard en els pagaments per part del Govern, i considera "incomprensible" que això passi quan encara es pateixen els efectes de la pandèmia de la Covid-19. Aquest retard afecta gent gran, persones amb problemes de salut mental, discapacitats i l'atenció precoç.

 09:17 
«Som el teu estiu»: 100 activitats per fer turisme a un salt de Barcelona. El Baix Llobregat ofereix una sorprenent diversitat de recursos turístics.

 09:00 
Assessorament gratuït a particulars i empresaris ofegats per deutes arran de la Covid-19. L’objectiu de la Generalitat és oferir una segona oportunitat per reduir els concursos de creditors i resoldre els casos d’insolvència abans que arribin als jutjats.

 22:02 
L'OMS estima que la setmana vinent s'arribarà als 10 milions de casos de Covid-19 al món

El director general de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha informat aquest dimecres que estimen que la setmana vinent s'arribi als 10 milions de casos de Covid-19 al món.

 22:00 
Què canvia a Catalunya partir de dijous en «l'etapa de represa»? La nova fase permet recuperar totes les activitats, però manté l'obligatorietat de l'ús de les mascaretes i la distància entre persones.
 

 19:36 
Restringit l'accés a dues platges de Barcelona

La Guàrdia Urbana restringeix aquest dimecres a la tarda els accessos a les platges de Nova Icària i Bogatell de Barcelona per l'alta afluència de persones. Aquests dos espais superen el 80% del seu aforament, i això fa difícil mantenir les distàncies de seguretat. Les platges de Llevant, Sant Sebastià i Sant Miquel tenen una ocupació alta, d'entre el 60 i el 80%. La resta té una concentració de banyistes normal o baixa.

 19:34 
Les tres comarques de la Franja i l'altra aragonesa que estan en fase 2 sumen 165 casos confirmats de Covid-19

Les quatre comarques aragoneses que han tornat a la fase 2 de desescalada per la pandèmia del coronavirus sumen 165 casos confirmats, i des de la direcció general de Salut Pública del Govern autonòmic segueixen investigant possibles nous contagis.

A les comarques del Baix Cinca, Cinca Mitjà i La Llitera, a la província d'Osca, el nombre de persones infectades s'eleva a 139, mentre que en la de Baix Aragó-Casp, a la província de Saragossa, són 26.

 17:15 
196 casos de coronavirus en les últimes 24 hores

El Ministeri de Sanitat ha informat de 196 nous casos de coronavirus en les últimes 24 hores, 28 dels quals a Catalunya. Al conjunt de l'Estat, 150 persones han hagut de ser hospitalitzades durant l'última setmana, 16 de les quals en Unitats de Cures Intensives.

 17:11 
El govern espanyol aprovarà "en les pròximes setmanes" un pla de resposta per a possibles rebrots

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha explicat que el govern espanyol aprovarà "en les pròximes setmanes" un "pla de preparació i resposta" per fer front a una possible segona onada de contagis de coronavirus o increments en la transmissió. L'executiu avaluarà setmanalment amb les CCAA el risc -baix, mitjà o alt- de cada unitat territorial en funció d'uns indicadors específics que tindran en compte el risc de transmissió comunitària, l'estat de l'assistència sanitària i la capacitat de salut pública. D'acord amb aquest risc, es definiran "una sèrie d'actuacions en l'àmbit local, autonòmic o estatal".

 17:10 
Europa registra 140.000 morts més de l'habitual en els mesos de març i abril

Un total de 21 estats europeus han registrat unes 140.000 morts més de l'habitual en els mesos de març i abril, segons dades de l'Eurostat. L'increment en la mortalitat durant aquests dos mesos respecte a la mitjana registrada en els últims quatre anys mostra l'impacte de la pandèmia en el continent. Segons l'oficina d'estadística comunitària, el pic de mortalitat al continent ha estat en la setmana en què acaba el març i comença l'abril. Les regions europees amb més morts durant aquests dos mesos han estat al nord d'Itàlia, el centre d'Espanya, l'est de França i l'àrea de París i algunes regions de Bèlgica.

 13:19 
Montserrat reobre portes

Montserrat ha reobert les seves portes aquest dimecres. Es tracta d'una reobertura progressiva, amb moltes mesures sanitàries i pocs turistes. El monestir calcula que, aquest any, arran de la Covid-19, la xifra de visitants caurà a la meitat.

De moment, aquest dimecres s'ha obert un únic servei de restauració, la botiga de queviures i l'espai audiovisual. Pel que fa a l'allotjament, hi ha obert les cel•les i l'alberg. A partir d'aquí, i en funció dels visitants, s'anirà valorant l'aixecament de l'ERTO, que ha afectat tota la plantilla.

 13:11 
Reclamen un "gran pacte de reconstrucció" a l'Estat

Els sindicats CCOO i UGT, persones del món de la cultura, la ciència, l'art, la universitat, el periodisme o les organitzacions socials de l'Estat espanyol han reclamat "un gran pacte per a la reconstrucció". Els impulsors de la iniciativa, presentada aquest dimecres al migdia a Madrid, han convocat concentracions arreu d'Espanya aquest dissabte 27 de juny per demanar acords i reivindicar els serveis públics.

 13:01 
ÚLTIMA HORA - Cap mort en 24 hores

El Departament de Salut no ha registrat cap mort per coronavirus en el balanç d'aquest dimecres al migdia. En paral·lel, la xifra total de contagis confirmats se situa en 70.773 persones des de l'inici de la pandèmia.

 12:51 
Una revetlla "modèlica" a Barcelona

El tinent d'alcaldia de Seguretat i Prevenció de l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, ha qualificat de "mòdèlica" la celebració de la revetlla de Sant Joan a Barcelona marcada per les restriccions pel coronavirus.

S'han comptabilitzat un 40% menys d'incidents a tota la ciutat en comparació amb revetlles d'anys anteriors.

 10:48 
Trilla, sobre els brots: "Hi haurem de conviure"

El cap d'Epidemiologia del Clínic, Antoni Trilla, considera que el degoteig de notícies sobre brots formarà part de la nova normalitat en els pròxims mesos. En una entrevista a 'Catalunya Ràdio', Trilla ha afegit que, per probabilitats, semblaria que durant l'estiu, si es van controlant els rebrots, probablement es conviurà amb aquest tipus de situacions. Afirma que no hi ha boles de vidre i, per tant, no es pot dir quan hi haurà un rebrot i ha defugit de parlar d'una segona onada tenint en compte que, segons Trilla, encara no s'ha sortit de la primera. "Em limitaria a veure el dia a dia", ha conclòs.

 09:24 
La policia va fer un ús "il·legal" de la força durant el confinament, segons Amnistia

Amnistia Internacional denuncia casos "d'ús il·legal de la força" per part de la policia a Espanya durant el confinament per frenar l'expansió de la Covid-19. En un informe en què analitza violacions de drets humans durant el confinament a Europa, l'organització es mostra "preocupada" per casos en què la policia ha utilitzat "de manera il·legal la força" a Espanya i subratlla que ja ha denunciat anteriorment "la manca d'investigacions ràpides i imparcials" sobre aquests casos, així com sobre "controls policials discriminatoris".

 08:55 
Un 60% menys de producció de la DO Penedès pel confinament

Els tres mesos d'estat d'alarma i el respectiu confinament han provocat un descens del 60% de la producció de la DO Penedès. El director del Consell Regulador, Francesc Olivella, detalla a l'ACN que es va arribar a una baixada del 80% durant el primer mes de la crisi sanitària, mentre la situació es va compensar a mesura que va revifar el consum a mitjans de maig. Tot i la lleugera reactivació, el sector es mostra "preocupat" perquè la crisi de la covid-19 ha coincidit amb una "dramàtica" plaga de míldiu a les vinyes.

 08:25 
25,9% menys d'ingressos als negocis d'Espanya

Els ingressos de les empreses a Espanya a l'abril va caure un 25,9%, segons es desprèn de les dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), un cop eliminats els efectes estacionals i de calendari. Al març, amb mig mes afectat per la pandèmia del coronavirus, aquesta xifra de negoci empresarial va caure un 19,3%. Respecte al mes anterior, doncs, la xifra cau 6,6 punts. Tots els sectors analitzats en aquest índex pateixen descensos.

 18:07 
Increment de lloguers temporals

La immobiliària Engel&Völkers preveu un increment de lloguers temporals d'habitatge prop de les zones costaneres. La immobiliària preveu un augment del lloguer de famílies de Barcelona en municipis com Sitges.

 17:43 
La comarca del Baix Aragó-Casp també retrocedeix a la fase 2 per un brot. El govern aragonès comunica un focus de contagis amb almenys 11 positius per coronavirus.

 17:25 
Alemanya amplia el confinament per un brot de coronavirus a 650.000 persones. La xifra de contagis, amb focus a la ciutat de Gütersloh, s'eleva ja a més de 1.500.

 17:12 
El Festival de Pedralbes celebrarà 80 concerts de juliol a setembre de fins a 1.000 persones. Els Pets, Van Morrison, Orquestra del Liceu, Pablo López, David Bisbal, Ainhoa Arteta o Ara Malikian actuaran a la cita.

 16:49 
Buidatge de presons pel coronavirus

Les presons catalanes són les que s'han buidat més d'Europa durant la pandèmia. Un estudi del Consell d'Europa sobre 46 sistemes penitenciaris, situa Catalunya per sobre d'Espanya, Itàlia i França.

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació