Dilluns, 29 d'abril de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
« Entrades més recents
 08:23 
El món empresarial vol elaborar un Llibre blanc per a la reconstrucció econòmica

L'Associació Catalana d'Executius, Directius i Empresaris (Acede) ha posat en marxa set fòrums de debat virtuals oberts a tot el sector per aplegar idees i accions per ajudar les empreses a superar la crisi del coronavirus. La intenció és que en finalitzar els col·loquis –a finals de novembre- s'elabori un 'Llibre blanc per a la reconstrucció econòmica' que es vol fer arribar als governs català i espanyol. "S'han de començar a pensar mesures que s'adaptin a la realitat empresarial del país", ha assenyalat a l'ACN el president d'Acede, Joan Vilar, que ha recordat com moltes de les iniciatives econòmiques impulsades fins ara només beneficien les grans corporacions quan el 97% de les empreses a Catalunya són pimes o microempreses.

 20:17 
MAPES Només una comarca s'ha deslliurat de nous casos de coronavirus al juny

Consulta com es reparteixen els 3.831 positius recents, a nivell local i comarcal, i com evoluciona la pandèmia, en mapes i taules interactives. Per Roger Tugas.

 20:01 
Primer examen al Govern per la gestió de la crisi sanitària. El Parlament afronta el debat sobre la reconstrucció post-Covid marcat per la incògnita del calendari electoral. Ho explica Sara González.

 19:32 
A quins països es pot viatjar aquest estiu? Molts punts del planeta tenen les fronteres tancades als turistes de l'Estat, que si volen marxar hauran de triar entre una llista força limitada.

 19:02 
Una empresa catalana crea mobles que eliminen el coronavirus en un minut. Stilricart, de la Garriga, han dissenyat, per ara, un armari, caixes desinfectants i pantalles.

 18:13 
Detecten set brots de coronavirus amb un centenar d'afectats a Lleida. Els positius s'han registrat en tres empreses de fruita, una agroalimentària, dues residències i una comunitat de veïns. Informa Àlvar Llobet.

 17:29 
Sanitat registra 9 morts per coronavirus i 301 nous positius. El ministeri xifra en 20 les defuncions dels últims set dies, en 99 els diagnosticats el dia previ i registra un total de 28.355 morts des de l'inici de la pandèmia.

 15:14 
Torna la normalitat al pla de Lledoners

Música per la Llibertat torna a convocar concentracions setmanals a la presó dels Lledoners per donar suport als presos polítics, però ho fa amb alguns canvis.

 14:09 
La Generalitat acusa Sánchez de «dilatar» el diàleg i de posar en risc que la taula es reuneixi al juliol. Budó demana al govern espanyol que aclareixi si vol citar la mesa i anuncia que Torra reunirà "els propers dies" els actors de l'independentisme per preparar la futura trobada. Informa Oriol March.

 12:56 
Convertir veïns en turistes: els plans de Barcelona per aquest estiu. L'Ajuntament de Barcelona i Turisme de Barcelona presenten una campanya amb quatre fases que preveu dirigir-se al mercat internacional a finals d'any. Per Andreu Merino.

 12:21 
Govern i universitats plantegen un model híbrid el curs vinent. Distància de seguretat, mascareta quan no sigui possible mantenir-la i intensificació de la higiene als campus.

 12:06 
Científics alerten d'una possible pandèmia de grip porcina. Una soca de grip detectada en porcs xinesos conté el virus que va passar als humans el 2009.

 11:48 
El Cirque du Soleil, en suspensió de pagaments. La companyia ha acomiadat 3.480 treballadors.

 11:20 
Aragonès, a Sánchez: «Prou ja d'excuses, la taula del diàleg s'ha de reunir quan abans millor». El vicepresident del Govern apunta, en una entrevista a TVE, que "qui no vol negociar mai trobarà el moment oportú".

 10:25 
Enfonsament històric del PIB espanyol per la crisi del coronavirus. Forta caiguda del consum de les famílies del 6,6% i pujada espectacular de la despesa pública (1,8%).

 08:59 
L’Observatori Crític dels Mitjans Mèdia.cat publica aquest dimarts l'informe "Coronavirus, una amenaça per al pluralisme informatiu a l’estat". Un treball del periodista Quique Badia Masoni que analitza com la crisi del coronavirus ha "agreujat" la concentració mediàtica a l'Estat, en detriment de la pluralitat informativa i "posant en perill" la supervivència de molts mitjans.

 08:11 
DADES Com evolucionen els positius per franges d'edat, a Catalunya? En quines regions hi ha més contagis en gent jove? Consulta totes les dades sobre l'evolució de la pandèmia i els motius de preocupació en la gent jove; per Roger Tugas.

 20:14 
Posen preu al remdesivir, el primer fàrmac efectiu contra el coronavirus. La companyia assegura en una carta oberta que ha fixat el preu "per sota del seu valor" per garantir-ne l'accés ràpid.

 19:05 
El Ministeri de Sanitat vigila 11 brots que tenen un "interès especial" de 51 "sense tancar"
 
El Ministeri de Sanitat vigila 11 brots amb un "interès especial" de 51 que estan "sense tancar". El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha dit que dels 51 n'hi ha que ja "no tenen un interès especial" però segueixen oberts perquè no han passat els dies perquè es tanquin oficialment per molt que a alguns ja no es detecti transmissió.

Entre els que sí que estan vigilant, hi ha el brot de Lleida així com el d'Osca, tots dos associats a temporers del camp. En roda de premsa aquest dilluns a la tarda, Simón no ha descartat que tots dos brots puguin estar connectats. El director del CCAES ha afirmat que els de Lleida sembla que "no van massa malament" tot i que els falta informació.

 19:00 
Una festa per la revetlla de Sant Joan provoca un brot de coronavirus a Castelló. Hi ha un total de 16 positius entre varies famílies, una d'elles provenia de la ciutat de Lleida.

 18:38 
L'OMS veu lluny el final de la pandèmia i demana administrar dexametasona als crítics

El director general de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha avisat que la lluita contra el Covid-19, la malaltia que provoca el nou coronavirus, està lluny d'acabar, i ha instat els països a administrar oxigen i dexametasona als crítics als pacients crítics.

En una roda de premsa, Tedros ha comentat que ja s'han notificat 10 milions de casos a tot el món i que 500.000 persones han perdut la vida com a conseqüència de l'virus. Així, i coincidint amb el sisè aniversari de l'aparició dels primers casos a la Xina, ha avisat que, malgrat tots els esforços realitzats, el nou coronavirus "té encara molt espai per moure".

 13:12 
ÚLTIMA HORA Descens dels contagis a Catalunya: Salut registra 64 nous positius nous. Són un vuitantena menys que ahir, quan es van registrar 146 mentre que de noves defuncions se n'han notificat tres
 

 12:02 
Fins a 370 milions més i 5.000 nous professionals: la inversió per fer possible el nou curs escolar. Aragonès, Bargalló i Vergés avancen que totes les escoles obriran aquest setembre de forma "segura" per reprendre el curs amb "normalitat". Informen Joan Serra i Bernat Surroca.

 11:46 
El govern espanyol situa la taula de diàleg en la segona quinzena de juliol «si es donen les condicions». El ministre de Sanitat, Salvador Illa, assegura que aquesta trobada ha de ser "útil".

 11:28 
Barcelona activa les patrulles de Guàrdia Urbana a les platges. L'Ajuntament assegura que l'operatiu permetrà actuar contra els furts i les ocupacions a la via pública.

 11:02 
Sanitat creu que es pot evitar la segona onada de coronavirus. El ministre confia que un confinament generalitzat "no tornarà".

 10:17 
​Els preus moderen la caiguda al juny fins al -0,3%. L'IPC anual a Espanya augmenta sis dècimes respecte al juny, quan era del -0,9%.

 10:08 
Oportunitats i riscos del teletreball: de la feina per objectius a la desigualtat de gènere. Les empreses accepten assumir costos però no descarten descomptar els plusos per dietes i desplaçaments.

 09:52 
Els 20 delictes més peculiars que s'han "patit" durant l'estat d'alarma al Vallès Occidental: passejades estrambòtiques, compres sospitoses lluny de casa, un repartidor pluriempleat, ioga en un descampat... 

 09:29 
Els conflictes veïnals a València es disparen amb l'estat d'alarma

Els conflictes entre veïns van experimentar un augment del 82% durant l'estat d'alarma a la ciutat de València. Principalment, es van originar a partir de molèsties per sorolls i animals.

 09:02 
Les empreses d'esports d'aventura del Pallars Sobirà han estrenat la temporada de ràfting aquest cap de setmana, el primer de l’estiu, tres mesos i mig més tard de l'habitual per la pandèmia del coronavirus. Manel Irimia, de Ràfting Llavorsí, ha indicat que ha estat un inici de temporada "molt bo" i que el volum de reserves ha arribat al 90% d'ocupació. 

 07:53 
El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha decidit retirar cautelarment la gestió a Eulen de les residències de gent gran Bertran Oriola i Mossèn Vidal i Aunòs, les dues a Barcelona. Els dos centres tenen expedients sancionadors oberts per diverses irregularitats detectades durant l'emergència sanitària, tant en la seva gestió com en l'atenció a usuaris.

 07:31 
El Despertador de Ferran Casas, subdirector de NacióDigital

 22:25 
ENTREVISTA Gregorio Luri: «L'escola es preocupa més de l'estabilitat emocional del nen que del coneixement». El filòsof i pedagog qualifica de "terapèutic" el model escolar i critica la gestió del confinament: "A les autoritats educatives els ha mancat lideratge". Per Pep Martí.

 22:24 
Visites en residències: un cop a la setmana i màxim tres familiars. El Procicat aprova el Pla sectorial de represa de la normalitat en àmbit residencial.

 14:30 
Sánchez critica "l'egoisme localista" dels governs nacionalistes

Pedro Sánchez ha retret a governs nacionalistes de les comunitats autònomes que hagin caigut en un "egoisme localista" durant la gestió de la crisi de la Covid-19: "Han plantejat que hem recentralitzat competències i no és així".

 12:49 
ÚLTIMA HORA La Universitat Johns Hopkins, dels Estats Units, ha xifrat en 10.001.527 les persones contagiades per coronavirus arreu del món des de l'inici de la pandèmia. Segons la mateixa universitat, ja haurien mort mig milió de persones a causa de la Covid-19.

 12:44 
ÚLTIMA HORA Les funeràries catalanes han reportat 2 noves morts per Covid-19 a Catalunya en les darreres 24 hores, sis defuncions menys que en l'últim balanç del Departament de Salut. Això deixa la xifra global de víctimes per coronavirus a Catalunya en 12.551.

 

 11:29 
Suècia impulsa una campanya per demanar als seus ciutadans que prioritzin les relacions sexuals a distància mentre duri l'epidèmia de coronavirus.

 

 11:28 
Els Premis de la Fundació Ramon Llull, ajornats al 2021

El Patronat de la Fundació Ramon Llull s’ha reunit virtualment. A la reunió s'ha acordat ajornar un any la propera edició dels premis internacionals que lliura anualment l'ens a Andorra, degut a la situació generada per la Covid-19.

 09:32 
Les cases de turisme rural gironines allargaran la temporada d'estiu fins a l'octubre per la forta demanda que tenen

L'Associació de Cases Rurals de Girona Costa Brava-Pirineu assegura que el nombre de reserves és superior al de l'any anterior, gràcies a l'aposta del turisme de proximitat. En aquest sentit, l'entitat reconeix que s'han produït cancel·lacions com a conseqüència de la pandèmia, però assenyalen que es tracta del sector relacionat amb el turisme que millor sortirà de la crisi sanitària i econòmica.

 08:31 
El teletreball impulsa la "transformació" d'oficines

La crisi del coronavirus ha provocat un augment del teletreball generalitzat. "Hem passat d'un 8% a un 80% durant l'estat d'alarma", ha assegurat el professor dels Estudis d'Economia i Empresa de la UOC, Iván Ciudad, en declaracions a l'ACN. Aquesta nova manera de treballar ha impulsat la "transformació" de les oficines cap a "llocs de trobada" i espais basats en l'experiència, la formació o la innovació.

 22:42 
La UE destinarà 4.900 milions d'euros més als països més vulnerables contra el coronavirus

La Unió Europea destinarà 4.900 milions d'euros (MEUR) més als països més vulnerables contra el coronavirus. Així ho ha anunciat la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, en l'obertura del concert de tancament de la campanya "Global Goal: Unite for our Future", celebrat aquest dissabte. Von der Leyen ha assenyalat que la pandèmia només acabarà quan hagi finalitzat a tot arreu i ha assegurat que no hi haurà normalitat a cap país mentre els altres encara estiguin lluitant contra el coronavirus. "Tot això és possible gràcies a l'estreta col·laboració entre la Comissió Europea i el Banc Europeu d'Inversions, ha remarcat, en relació a la nova inversió.

 19:53 
13 defuncions per coronavirus la darrera setmana

Sanitat informa de 13 defuncions per coronavirus en els últims set dies, cinc de les quals a Castella i Lleó i cap a Catalunya. Des que va començar la pandèmia hi ha hagut 248.469 casos confirmats per proves diagnòstiques, 564 més que el total de divendres, i 191 diagnosticats el dia previ, els mateixos que ahir. D'altra banda, amb aquesta actualització de dades, es xifra en 28.341 el total de morts per coronavirus a Espanya, tres més que la suma total d'aquest divendres.

 19:52 
Salut preveu una segona onada de coronavirus a la tardor

El Departament de Salut treballa amb la hipòtesi d'una segona onada de coronavirus més aviat del previst i que es podria avançar al setembre. "Tenim sobre la taula la possibilitat d'un rebrot d'una certa intensitat de cara a finals d'estiu, principis de tardor", ha afirmat aquest dissabte el director general de Professionals de la Salut, Marc Ramentol, en declaracions a TV3.

 19:51 
Andorra dona l'alta a l'últim pacient hospitalitzat per coronavirus

Al país pirinenc, l'últim contagi es va detectar el 18 de juny, i l'última mort va produir-se el 16 de juny després d'un mes sense.

 16:38 
L'ATM permetrà allargar la data de caducitat dels bitllets caducats durant el confinament

L'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha anunciat dues vies per a rebre una compensació pels bitllets de transport públic caducats durant el confinament i ampliar-ne la validesa a partir de l'1 de juliol. Consulta-les aquí i recupera els títols.

 16:33 
La vacuna de la Covid-19, al centre de la polèmica

La sang del límul, un animal amb aspecte de cranc que viu a la costa atlàntica de nordamèrica, s'utilitza de fa dècades en injeccions. Ara, sectors ecologistes demanen solucions sintètiques per a salvar aquest animal i els seus depredadors.


 16:31 
Catalunya suma 8 morts per coronavirus i 193 nous contagis en les últimes 24 hores.  Amb aquestes xifres, el nombre de defuncions se situa en 12.549 i la de contagis, en 71.220. 

 22:33 
Brot de coronavirus a la Val d'Aran amb set positius que van compartir una barbacoa. A la festa hi havia més participants i s'estan fent proves PCR a la resta.

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació