Divendres, 19 d'abril de 2024
accidents

Moren tres veïns del Pallars Sobirà en un accident de muntanya a Geòrgia

Les víctimes formaven part d'un grup de vuit pallaresos que estaven de vacances a la zona del Caucas

ACN / Jordi Ubach Llorens 4 de març de 2020 a les 17:58
Imatge d’arxiu de la glacera del Tetnuldi, on ha tingut lloc l’accident | Tamar Korakhashvili
Tres pallaresos han mort en un accident de muntanya al Caucas, Geòrgia, mentre feien un viatge personal, segons ha pogut confirmar l’Agència Catalana de Notícies (ACN). Es tracta de Ferran Comadran, Julio Barbod i Anselmo Ramírez, que formaven part d'un grup de vuit persones del Pallars Sobirà que estaven de vacances a la zona. A més, dos membres més del grup han resultat ferits i estan hospitalitzats, tot i que de moment es desconeix el seu estat.

Entre les víctimes mortals hi ha dos membres dels Bombers de la Generalitat. Un d'ells estava destinat al parc de Sort i l'altre al parc del Pont de Suert. L'alcalde de Sort, Raimon Monterde, ha explicat a l'ACN que les víctimes eren veïnes de la capital del Pallars Sobirà i de Soriguera. Els ajuntaments de Sort i Soriguera han decretat, respectivament, tres i dos dies de dol oficial i han expressat el seu condol a les famílies i amics de les víctimes.

Segons han apuntat a Pallars Digital des de l’Associació Esportiva Pallars, el grup de vuit persones eren totes membres de l’entitat i estaven fent una travessa a la glacera de Tetnuldi quan han tingut el fatídic accident, que ha estat provocat per una allau. Els vuit membres del grup estaven federats, set dels quals per la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i un per la Federació Catalana d'Espeleologia.
 
En un missatge al compte de Twitter, els Bombers han mostrat el condol a les famílies, amics i companys dels morts en l'accident. El cos ha activat el servei d'assistència psicològica per als companys de les víctimes dels dos parcs. També han piulat l’AE Pallars, la FEEC i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà, que ha decretat també tres dies de dol.
 

De la seva banda, el conseller d'Interior, Miquel Buch, ha transmès des del Parlament de Catalunya el condol a les famílies dels dos bombers morts, així com als seus companys de parc i regió d'Emergències. Buch també ha donat el condol als familiars de la tercera víctima mortal, que no era bomber.

Fonts del Ministeri d'Exteriors han apuntat a l'ACN que l'allau ha tingut a la regió de Mestia, al Caucas, i que representants diplomàtics estan en contacte amb les autoritats a la zona així com amb les famílies afectades.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació