Dijous, 18 d'abril de 2024
alcaldes

Els alcaldes del Jussà demanen a la Generalitat la millora de les carreteres d’accés

El Consell d’Alcaldes del Pallars Jussà es posiciona unànimement a favor de l’adequació del Port de Comiols

Jordi Ubach Llorens 4 de març de 2020 a les 11:55
Imatge del Consell d’Alcaldes celebrat aquest dimarts | Jordi Ubach
El Consell d’Alcaldes del Pallars Jussà ha sol·licitat a la Generalitat de Catalunya la millora de la seguretat viària en aquelles carreteres que són de la seva titularitat. Ho ha fet en la sessió extraordinària celebrada aquest dimarts, en què entre altres punts, s’ha analitzat la situació de les carreteres de la comarca. 

Els alcaldes han manifestat la seva preocupació vers la situació de risc pel que fa a la seguretat de la carretera C-13 per les continues esllavissades que habitualment es registren en aquesta via en els trams de Talarn, Salàs de Pallars i Terradets. També han fet extensiva la necessitat de definir l’arranjament pendent de la carretera C-1412b al Port de Comiols.

En aquest sentit, l’alcaldessa d’Isona i delegada del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós, va donar a conèixer un informe del Departament de Territori on es detallen accions en estudi al Pallars Jussà, i que en el cas de Comiols, descriu l’estudi d’alternatives. En aquest document s'hi afirma, segons va explicar Amorós, que el territori “s’oposa” al projecte de remodelació de Comiols. Una informació que van contradir els alcaldes, que es van mostrar unànimes en la necessitat de l’arranjament immediat d’aquesta carretera.

Durant la sessió també es van tractar altres punts com el de demanar a la Generalitat l’atorgament d’ajuts per rehabilitar els cascs antics dels pobles de la comarca. També es va mostrar unanimitat en reivindicar la central d’emergències de l’Alt Pirineu al Pallars Jussà, així com una major dotació de vehicles, maquinària i recursos humans als parcs de Bombers.

Finalment, un tècnic dels Agents Rurals també es va tractar la problemàtica existent amb els gossos al Pallars Jussà, ja que la comarca només disposa actualment d’una gossera que dona cobertura a l’Ajuntament de Tremp.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació