Divendres, 19 d'abril de 2024
museu de la conca dellà

Avança la redacció del projecte per remodelar el Museu de la Conca Dellà

La millora es basa en les noves tecnologies i les reconstruccions virtuals per dinamitzar els continguts i fer-los més interactius

Redacció 4 de març de 2020 a les 10:47
Imatge d’una de les reunions recents | CCPJ
La redacció del projecte de remodelació del Museu de la Conca Dellà avança després que els tècnics projectistes de la modernització del recinte s’hagin reunit recentment. Es tracta d’una actuació on s’hi invertiran 315.000 euros, el 50% dels quals finançats a través del fons europeu FEDER, juntament amb fons de la Diputació de Lleida i de l’Ajuntament d’Isona i Conca Dellà.

Tècnics de l’Ajuntament d’Isona i el tècnic en museografia Emili Voltes, coordinats pel Consell Comarcal del Pallars Jussà, estan projectant aquesta transformació per modernitzar l’equipament que actualment compta amb 300 metres quadrats on s’exposen continguts relacionats amb tres àmbits: la paleontologia, el municipi romà d’Aeso i els recursos naturals i culturals del municipi.

La transformació proposada es basa en les noves tecnologies i les reconstruccions virtuals, per dinamitzar els continguts i fer-los més atractius i interactius. També permetrà comptar amb una sala de projeccions i resoldre algunes patologies i mancances funcionals de l'edifici així com millorar-ne la seva eficiència energètica.

Es preveu que la licitació de l’obra es faci a l’abril per realitzar les reformes durant l’estiu i la tardor d’aquest any. Paral·lelament, l’Ajuntament d’Isona i Conca Dellà ampliarà el museu amb un edifici annex connectat per una passarel·la. Aquestes obres seran finançades pel Departament de Cultura i es preveu que s’executin al mateix temps que les de l’actual museu.

El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep Maria Mullol, ha destacat la importància d’Isona dins de l’oferta cultural de la comarca, on els valors paleontològics i els jaciments del Geoparc Orígens hi tenen un paper central.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació