Dilluns, 29 d'abril de 2024

​Espot: la millor combinació entre esquí i parc nacional

El “Vine a Espot” combina forfet, excursió amb raquetes de neu i allotjament

NacióDigital 28 de febrer de 2020 a les 18:25
L'estació d'Espot, porta d'entrada al parc nacional | FGC
L'estació d'Espot, porta d'entrada al parc nacional | FGC
Espot és una estació d'esquí al nord del Pallars Sobirà, també és un bonic poble pirinenc de les Valls d'Àneu i, finalment, una de les dues grans portes d'entrada al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

“Vine a Espot” és el nou producte que ha estrenat l'estació pallaresa per aquesta temporada. Consisteix en un programa que combina forfet a l'estació d'esquí, excursió amb raquetes de neu a l'interior de parc nacional -l'únic del país- i l'estada en alguns dels set allotjaments col·laboradors que garanteixen confort, una ubicació excel·lent i tracte exquisit.

Què inclou el “Vine a Espot”


El pack “Esquí i excursió amb raquetes de neu (mig dia) al Parc Nacional” inclou dues nits a l'allotjament escollit a Espot en règim d'allotjament i esmorzar o mitja pensió, un dia i mig de forfet d'esquí a l'estació d'Espot i excursió de mig dia amb raquetes de neu al Parc nacional d'Aigüestortes amb material tècnic, guia i viatge d'anada i tornada en 4x4.

L'estació d'Espot, porta d'entrada al parc nacional. Foto: FGC


Per altra banda, el pack “Esquí i excursió amb raquetes de neu (un dia) al Parc Nacional”, inclou dues nits en l'allotjament escollit a Espot en règim d'allotjament i esmorzar o mitja pensió, un forfet d'esquí vàlid per a un dia a Espot i excursió de dia sencer amb raquetes de neu al Parc Nacional d'Aigüestortes amb material tècnic, guia i viatge d'anada i tornada en 4x4.

Nova activitat: l’Starlight a Espot amb màquina trepitjaneu


El Parc nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici és un dels espais naturals protegits més ben conservats del sud d’Europa. Als seus atractius naturals i culturals cal ara sumar-hi unes condicions per a la pràctica de l’astronomia excepcionals.

Aquestes regions mereixen ser conservades i poden obtenir el reconeixement internacional com a Destinació Turística i Reserva Starlight (UNESCO), a mesura que els habitants d’aquestes contrades decideixen emprendre accions per conservar la foscor del firmament i no afegir més contaminació lumínica. Al mes d’octubre de 2018 el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici va obtenir aquesta certificació. Per això juntament amb el parc s’ha col·locat una taula d’observació d’estels a la cota 2000 de l’estació d’Espot, perquè tothom pugui gaudir de manera individual o amb les activitats que hi ha preparades.
  

A Espot es pot gaudir d'un dels millors cels del Pirineu. Foto: FGC


Aquesta temporada, ha nascut una experiència única per gaudir del cel Starlight a Espot, un dels cels nocturns de muntanya més espectaculars dels Pirineus. El recorregut en màquina trepitjaneu permetrà gaudir dels paisatges de l’estació d’Espot, còmodament, en família o en grup. Una bona oportunitat, a més, per a conèixer de prop aquestes robustes màquines, que faciliten el treball de la neu en una estació d’esquí i muntanya.

En arribar, els participants es prepararan per a l’observació astronòmica amb telescopi de la mà dels professionals d’Obaga Activitats. Es farà una introducció a l’interior i, tot seguit, es podrà observar el cel nocturn. Primer es realitzarà la identificació de les constel·lacions, a ull nu, amb l’ajuda d’un làser astronòmic i de la mitologia que amaguen les estrelles. La segona part consistirà en l’observació d’objectes del Sistema Solar i del cel profund, amb l’ajuda d’un telescopi catadiòptric.

L'estació d'Espot, porta d'entrada al parc nacional. Foto: FGC


La jornada nocturna continua amb un sopar d’alçada i menú de muntanya KM.0, per entrar en calor un bon plat d’escudella, seguit de carn a la brasa amb amanida, postres i cafè. L'activitat finalitza amb una foto de grup i la baixada amb retrac fins al punt de partida.
 

Certificat de turisme familiar


Des de fa anys, Espot treballa per oferir una àmplia oferta dirigida a les famílies. De fet, l’estació disposa del segell d’Equipament de Turisme Familiar que atorga l’Agència Catalana de Turisme. Això vol dir que disposa d’instal·lacions certificades adequades i adaptades als requeriments establerts.

El poble d'Espot ben nevat. Foto: FGC


Però el compromís vers les famílies no s’acaba aquí, ja que l'estació  ubicades al Pallars Sobirà, a més, són Destinacions de Turisme Familiar. Per una banda, Espot - Valls d’Àneu, que es troba en un entorn natural privilegiat, on destaquen el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i el Parc Natural de l’Alt Pirineu.

A més, ofereix una àmplia varietat d’activitats per a nens i nenes; i, per l’altra, la destinació Pallars - Noguera Pallaresa: escenari dels esports d’aventura per a les famílies. Aglutina recursos naturals com el riu Noguera Pallaresa, el Parc Nacional d’Aigüestortes i estany de Sant Maurici, el Parc Natural de l’Alt Pirineu, i l’estació d’esquí i muntanya de Port Ainé.

Espot, una estació per a tota la família. Foto: FGC



Amb el suport



 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació