Divendres, 19 de juliol de 2024
pirineus-barcelona 2030

El Govern crea la comissió interdepartamental per impulsar la candidatura Pirineus-Barcelona

El grup s'encarregarà de seguir i avaluar els resultats del programa que prepara la proposta per al 2030

Redacció 26 de febrer de 2020 a les 09:46
Pla general del secretari general de l'Esport, Gerard Figueras, a La Molina | ACN
El Govern ha creat la Comissió Interdepartamental del Programa per impulsar la candidatura als Jocs Olímpics i Paralímpics d'Hivern Pirineus-Barcelona. Així ho ha anunciat la Generalitat aquest dimarts, tot explicant que l’entitat s'encarregarà de seguir i avaluar els resultats del programa, aprovat el març passat, que prepara la candidatura de Catalunya als Jocs Olímpics d'Hivern per al 2030.

El grup estarà format per representants dels departaments de Territori i Sostenibilitat; d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència; de la Vicepresidència, Economia i Hisenda, de les delegacions territorials de Barcelona, Lleida, Girona, Alt Pirineu i Aran, i Catalunya Central i de l’Agència Catalana de Turisme. 


La Comissió tindrà com a president el secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física, Gerard Figueras. La secretaria anirà a càrrec d'una persona designada per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), que podrà també contractar els professionals externs que siguin necessaris perquè el programa tiri endavant.

Els objectius del programa, creat el març de l'any passat, són intercanviar informació i experiències en l’àmbit de l’esport, especialment en l’àmbit de les competicions esportives de caràcter internacional; estudiar i analitzar els reptes que representa per a Catalunya la presentació d’una candidatura olímpica i, per últim, aprofitar l’expertesa tècnica dels organismes i entitats de la Generalitat sobre els esdeveniments esportius competitius.

El Govern recorda que lidera des del 2017 la Taula de treball permanent dels Jocs d’Hivern del 2030, formada per uns 50 representants d’institucions públiques i privades. A més, la Taula compta amb la presència de les principals institucions públiques, esportives i empresarials d’àmbit català.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació