Dissabte, 20 d'abril de 2024
port de comiols

El Govern estudia la construcció d’un túnel a Vilanova de Meià com alternativa per Comiols

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat assegura que aquesta primavera s’haurà analitzat la documentació de les possibles alternatives

Jordi Ubach Llorens 12 de febrer de 2020 a les 09:41
Isidre Gavín, aquest dimarts, en la seva visita al túnel de Tresponts (Alt Urgell) | ACN
El secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavín, ha situat a la primavera la finalització de l'anàlisi de la documentació del projecte per remodelar el port de Comiols, així com els estudis de les diferents alternatives de comunicació terrestre entre el Pallars i Barcelona. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ja va anunciar fa un mes que el Govern presentaria el projecte definitiu “abans de l’estiu”.

Gavín ha explicat que una de les alternatives que s’estan estudiant és la construcció d’un túnel a Vilanova de Meià (la Noguera), entre Artesa de Segre i Isona, però tampoc ha descartat diferents opcions que passin per millorar i adequar el corredor actual de Comiols. 

Isidre Gavín ha afegit que “en un període de poques setmanes” s’haurà finalitzat aquesta fase i que, un cop acabada, es compartiran les conclusions amb els interlocutors més importants del territori “per prendre conclusions i decisions” el més ràpid possible.

Isidre Gavín ha fet aquestes declaracions durant la seva visita, aquest dimarts, a les obres del túnel de Tresponts (Alt Urgell), on també ha anunciat que es preveu que la circulació pels dos carrils de la C-13, a l’alçada de la moleta de Roní, “no s'allargui més enllà de Setmana Santa”.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació