Diumenge, 28 d'abril de 2024
esllavissades

El Govern destina 1,66 milions per sanejar el talús de la C-13 a Llavorsí

La previsió és que la circulació pels dos carrils de la carretera es recuperi abans de Setmana Santa

Redacció 11 de febrer de 2020 a les 15:40
Tècnics revisant el punt on es va produir l’esllavissada el passat desembre | Lionel Pla
El Govern de la Generalitat destinarà un import d’1,66 milions d’euros per evitar nous despreniments a la carretera C-13, al talús on el passat mes de desembre es va produir una greu esllavissada que va obligar a tallar la carretera durant 42 hores. A aquest import s’hi afegiran 25.000 euros per a la contractació del servei de suport tècnic.

La partida s’ha aprovat aquest matí durant la reunió setmanal del Consell Executiu, tot i que no s'ha concretat si l’actuació seria definitiva o només es tracta d’una solució temporal. El conseller de Territori, Damià Calvet, va anunciar a Tremp fa un mes que l’actuació definitiva pels despreniments continuats en aquest punt entre Llavorsí i Rialp s'havia de decidir “tècnicament” durant els propers mesos.
 
D’altra banda, el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, ha dit aquest dimarts durant la seva visita a les obres del túnel de Tresponts (Alt Urgell) que es preveu que la recuperació de la circulació pels dos carrils de la C-13 “no s'allargui més enllà de Setmana Santa”. 

Gavín ha explicat que un cop restablerta la circulació en aquesta zona, el més important és que el projecte “es finalitzi amb el màxim nivell de seguretat i aplicant la millor solució tècnica” per tal de poder garantir que cap despreniment de roques torni a afectar una calçada on s’hi circula amb pas alternatiu des del 29 de desembre

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació