Dijous, 2 de maig de 2024
bibliobús

El Bibliobús torna a rodar després de cinc mesos afectat per una avaria

El bus estava inoperatiu des de finals de l'estiu per una avaria en la plataforma extensible del vehicle

Redacció 5 de febrer de 2020 a les 11:06
Imatge del Bibliobús i la plataforma que ha estat cinc mesos avariada | Bibliobús
Una dotzena de municipis del Pallars Jussà i el Pallars Sobirà han recuperat aquesta setmana el Bibliobús Pere Quart, un servei de biblioteca mòbil que recorre periòdicament diferents pobles del Pallars i l'Alta Ribagorça. El bus estava inoperatiu des de finals de l'estiu, quan una avaria en la plataforma extensible del vehicle va obligar a interrompre el servei.

El servei es va reprendre el passat dilluns a Isona. En la majoria de poblacions té una una periodicitat quinzenal a excepció de la Torre de Capdella i la Pobleta de Bellveí, on és mensual. Els pobles on el Bibliobús dona servei, a banda dels ja citats, són Alins, Gerri de la Sal, Espot, Esterri d'Àneu, Escaló, Llavorsí, Rialp, Salàs de Pallars, Talarn, la Plana de Mont-ros i Ribera de Cardós.

El Bibliobus Pere Quart presta servei des de l’any 1982 al Pallars Jussà i l'Alta Ribagorça, i també a municipis del Sobirà, des de l’any 1995. La ruta actual arriba a 14 municipis repartits en 16 nuclis de població i aten uns 7.500 habitants. El Bibliobús porta el nom de Pere Quart, pseudònim del poeta català Joan Oliver (1899-1986), que va ser un dels xofers del bibliobús del Servei de Biblioteques de la Generalitat durant la Guerra Civil Espanyola.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació