Dissabte, 20 d'abril de 2024
art

El festival «Siartb» de Vilamur canviarà de nom i de format

L'equip gestor de les dos primeres edicions mostra el seu malestar representant un enterrament simbòlic del festival

Jordi Ubach Llorens 31 de gener de 2020 a les 17:42
Fondevila i els membres de l’organització durant la presentació de la primera edició | ACN
El festival d’art modern Siartb, que té lloc durant el mes d'agost a Vilamur i que ha celebrat ja dos edicions, canviarà de nom. L’Ajuntament de Soriguera, organitzador de l'esdeveniment, ha anunciat que aquest any el festival passarà a anomenar-se Terra Roia i que vindrà acompanyat d'un canvi de format, amb l'objectiu d'ampliar el seu radi a altres municipis del Pallars Sobirà. 

El consistori, a més, ha decidit contractar un director perquè gestioni l'esdeveniment. Una tasca fins ara encomanada a un col·lectiu de veïns del poble, que dimecres va mostrar el seu malestar amb la representació d'una performance on se simbolitzava l’enterrament del festival. En un escrit emès als mitjans, aquest grup de veïns lamenta que l'ajuntament hagi prescindit d’ells i que, segons asseguren, cap membre del consistori els ho hagi comunicat.



L’alcalde del municipi, Josep Ramon Fondevilla, ha assegurat en declaracions a Pallars Digital que el que es busca amb aquest canvi de model és "millorar" un certamen que l'any passat "va perdre visitants" i que "en cap cas està mort", en referència a l'enterrament simbòlic de dimecres. Fondevilla ha afegit que amb la nova gestió i format del festival "no es tanca la porta a ningú", tot i que ha reconegut que possiblement hi va haver "una falta de comunicació" amb el col·lectiu de veïns.

L'antic grup organitzador del festival, per la seva banda, ha declinat l'oferiment que els ha fet arribar el nou director per formar part del nou festival.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació