Dissabte, 20 d'abril de 2024
feina

Els jubilats d’Endesa tindran dret a recuperar la tarifa bonificada

Als afectats no els convenç el laude arbitral i lamenten que la resolució no restableix "ni en una tercera part" els drets que tenien adquirits

Redacció 27 de gener de 2020 a les 16:55
Jubilats d'Endesa del Pallars, en imatge d'arxiu, en una manifestació a la Pobla de Segur | ACN
Els extreballadors jubilats d’Endesa podran recuperar la tarifa bonificada que tenien anteriorment. Així ho ha dictat un laude arbitral de l’exministre de treball Manuel Pimentel per intentar desencallar les negociacions del nou Conveni Col·lectiu després de 26 mesos. La decisió beneficiarà unes 270 persones a les comarques pallareses que havien vist com la companyia els retallava aquest beneficis un cop extingit l’antic conveni col·lectiu

La sentència dictada estableix el dret del personal passiu, és a dir jubilats i vidus o òrfes de treballadors, a tenir un consum bonificat per la empresa de 6.000 Kilowats compensats al 100% i 3.000 Kilowats adicionals al 50% del preu establert per a la retribució en espècie. Anteriorment l’Audiencia Nacional havia donat a raó a Endesa i va considerar que, un cop extingit l’antic conveni sense acord, els beneficis del personal jubilat vinculat a aquell conveni quedaven extingits.

Fonts de la companyia han declarat a Europa Press que la resolució del laude arbitral és "molt positiva per a totes les parts", ja que "permetrà firmar ben aviat el conveni col·lectiu”. L’empresa estableix també la jubilació obligatòria un cop complerts els requisits per a l’accés a la jubilació ordinària i ha aprovat un pla de sortides voluntaries per al personal que hagi complert els 50 anys i tingui un mínim de 25 anys cotitzats.

Els exempleats d'Endesa, per contra, han mostrat el seu desacord amb el laude arbitral i han anunciat que presentaran un recurs de cassació. De moment, asseguren haver recollit més de 3.000 signatures per reivindicar els seus drets. Consideren que el laude arbitral és un "insult" i que la resolució no restableix "ni una tercera part" els drets que tenien adquirits.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació