Dimecres, 24 d'abril de 2024
temporal glòria

Tallada la LV-9124 a Castell de Mur per una esllavissada que ha afectat un vehicle

La neu continua afectant algunes carreteres del Pallars com la C-28 al Port de la Bonaigua

Jordi Ubach Llorens 23 de gener de 2020 a les 08:41
Estat en que ha quedat la carretera després de l’esllavissada | Diputació de Lleida
La carretera LV-9124 està tallada des d’ahir al vespre al terme municipal de Castell de Mur per una esllavissada de roques, que s’ha produït en un punt molt proper on a l’abril de 2018 dos veïns del municipi van perdre la vida en una greu esllavissada. El despreniment de roques va trencar el vidre lateral i el retrovisor d’un vehicle que estava aturat just davant del tall de carretera. El conductor en va sortir il·lès.

En declaracions a Pallars Digital, l’alcalde de Sant Esteve de la Sarga, Jordi Navarra, ha assegurat que “no hi ha hagut una desgràcia perquè no havia de passar”. Navarra i el diputat Marc Baró es troben des de primera hora del matí a la zona per tal d'analitzar la situació i garantir la seguretat de les persones, ja que el perill de noves esllavissades és latent.
 
També ha assistit al punt de l'esllavissada el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, que s’ha compromès a donar una solució definitiva per la carretera d’accés a Sant Esteve de la Sarga amb l’estudi d’una nova carretera lluny de les esllavissades.
 
La línia de tren Lleida-la Pobla de Segur també s’ha vist afectada per la llevantada i Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) ha hagut d’habilitar aquest matí un servei substitutori amb autobús entre les estacions de Balaguer i la Pobla de Segur, després que un dels combois hagi xocat contra unes roques que es trobaven a la via

Complicacions per la neu al Pallars Sobirà

Segons el Servei Català de Trànsit, el temporal Glòria també manté l’afectació viària a la C-28 al Port de la Bonaigua, on aquest matí són necessàries les cadenes per circular. Fins al migdia també eren necessaris els equipaments a la C-147 a Esterri d’Àneu, a la L-510 a Tírvia i a la L-504 a Tavascan, després que la cota de neu hagi tornat a baixar aquest matí.


Per un altre costat, bona part de les desenes de clients d’Endesa que ahir es van quedar sense llum als municipis de Tírvia, la Vall de Cardós, Farrera i Alins continuen avui sense subministrament elèctric. El cas més greu és el de pobles com Alins, que porten més de 24 hores sense llum, així com nuclis com Burg, Farrera i Montesclado.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació