Divendres, 26 d'abril de 2024
esquí

Els monitors de Port Ainé demanen cobrar un sou digne i es neguen a treballar per «sota l’acceptable»

Aquest migdia hi ha prevista una reunió a Barcelona, amb la mediació d’FGC, entre els professors i l’empresa gestora dels grups escolars

Redacció 17 de gener de 2020 a les 10:10
Els professors d’esquí en assemblea aquest dijous a la tarda | ATEN
Els tècnics d'esports de neu de les escoles d'esquí i snowboard de l'estació de Port Ainé han vist com d'un dia a l'altre el seu sou s'ha desvaloritzat de manera considerable. Tot, arran d'un procés de negociació entre l'empresa que gestiona els grups escolars a l'Hotel 2000 -més de 3.500 escolars des d'ara a finals de temporada- i les escoles d'esquí.

El proveïdor Ski Gestión, empresa del grup Gestión 2000, ofereix uns preus "per sota de l'acceptable" segons els professors, que s'han negat a acceptar aquestes condicions. Els tècnics demanen "consideració i respecte" per la seva feina i cobrar un sou digne. Per reivindicar els seus drets, aquest dijous Port Ainé s'ha despertat ple de cartells on s'hi pot llegir Profes en lluita o Prou explotació.

Mentrestant, esperen que la mediació de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) amb l'empresa i les escoles d'esquí doni els fruits esperats. En aquest sentit, aquest divendres al migdia s’ha programat una reunió a Barcelona entre les escoles d’esquí l’empresa Ski Gestion, amb FGC com a mediador, en la qual s’intentarà trobar una solució a aquest conflicte.
 
Els professors d'esquí diuen que si no hi ha solucions a aquesta problemàtica, ja tenen un full de ruta definit per dur a terme determinades accions. Exigeixen "solucions imminents” a FGC i a tots els responsables implicats. Si aquestes no arriben, alerten que es veuran "obligats a prendre mesures contundents per defensar" els llocs de treball.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació