Divendres, 19 d'abril de 2024
esquí de muntanya

Marc Ràdua es penja la medalla de bronze als Jocs Olímpics de la Joventut

Ha estat en la prova de relleus mixtes, disputada aquest dimarts, juntament amb els seus tres companys d'equip

Jordi Ubach Llorens 15 de gener de 2020 a les 10:42
Ràdua, segon per l’esquerra, mostra amb els seus companys la medalla de bronze | FEDME
El pallarès i membre del Club d'Esquí de la Pobla de Segur (CEPS), Marc Ràdua, s’ha penjat aquest dimarts la medalla de bronze als Jocs Olímpics de la Joventut que se celebren a Lausanne (Suïssa) del 9 al 22 de gener. Ha estat en la prova de relleus mixtes i ho ha fet juntament amb els seus companys de la selecció, els també catalans Ot Ferrer, Maria Costa i Ares Torra.

Ràdua i companyia, que competeixen amb la Federació Espanyola d’Esports de Muntanya (FEDME), han protagonitzat una final molt ajustada contra l'equip francès, que finalment s’ha adjudicat la plata només dos segons per davant. Costa ha estat la primera en sortir, col·locant ja a l'equip en una posició avantatjosa. Ràdua ha fet un molt bon paper, deixant enrere a l'equip americà i xinès, mentre que Torra i Ferrer han estat capaços d'aguantar la posició i lluitar fins a l'últim segon per estar al podi dels relleus.
 
El tècnic espanyol, Toti Martín, ha assegurat que és “senzillament espectacular” participar en uns Jocs de la Joventut i “poder ser competitius contra països de l'arc alpí, aconseguint les mateixes medalles que Itàlia o França”. El passat diumenge, Marc Ràdua, de 17 anys, ja va aconseguir una meritòria cinquena posició a la final de la prova d’esprint d’esquí de muntanya.

Uns resultats històrics

L'esquí de muntanya espanyol tanca amb aquests resultats històrics el seu debut en uns Jocs Olímpics d’Hivern amb ni més ni menys que una medalla d'or, dos medalles de bronze i dos diplomes olímpics. Aquestes són les dos primeres medalles de Catalunya i de qualsevol esquiador de muntanya de l'estat espanyol en uns Jocs Olímpics d'Hivern.

El jove de Claverol és esportista del Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya de Catalunya (CTEMC) i de la selecció espanyola júnior d’esquí de muntanya. La temporada 2018-2019 va ser campió d’Espanya en modalitat vertical i per parelles, subcampió d’Espanya en modalitat sprint i individual, subcampió de Catalunya en modalitat vertical i parelles i segon a la Copa d'Espanya en modalitat vertical.
 

Marc Ràdua, durant la prova de relleus mixtes. Foto: FEDME


La temporada passada també va participar als Mundials d’Esquí de Muntanya que es van celebrar a Villars-Sur-Ollon (Suïssa), quedant entre la 12a i 14a posició a les modalitats sprint, individual i vertical.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació