16 d'abril de 2024
port de comiols

El Pallars rep amb satisfacció la decisió del Govern de prioritzar Comiols

Els presidents comarcals veuen amb bons ulls la millora de la carretera i coincideixen en destacar la connexió amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona

Jordi Ubach Llorens 14 de gener de 2020 a les 12:07
El port de Comiols és una de les principals vies d'accés a l'Alt Pirineu | Moisès Jordi
L’anunci del conseller Calvet sobre la intenció del Govern de presentar “abans de començar l’estiu” el projecte definitiu del port de Comiols ha estat rebut amb satisfacció al Pallars. Presidents comarcals i alcaldes veuen amb bons ulls l'adequació de la carretera C-1412b i coincideixen en destacar la millora de la connexió del territori amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

En declaracions a Pallars Digital, el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep Maria Mullol, ha celebrat que la millora de Comiols sigui un dels projectes “prioritaris” del Govern a Catalunya i ha assenyalat que el nou vial dotarà les comarques pallareses d’una millor comunicació amb Barcelona. 

En la mateixa línia s’ha expressat el president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carles Isús, que ha qualificat l’anunci del conseller de “molt bona notícia”, ja que el nou traçat aproparà el Pallars a Barcelona “no només a nivell turístic, sinó també en benefici dels veïns del Pallars”. Isús també ha posat en relleu el “consens” que genera la millora de la carretera.

No obstant això, Isús s’ha mostrat prudent i ha dit que un cop es doni a conèixer el projecte “s’haurà de treballar de valent” per fer-lo realitat. Isús ha assegurat que des del Pallars Sobirà es continuarà “fent força” perquè el proper pressupost que aprovi la Generalitat incorpori una partida pel port de Comiols.


L’alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases, també s’ha pronunciat al respecte i ha destacat que la millora de Comiols serà “un incentiu per la gent que ens visita i pels pallaresos”. Cases ha destacat que per accedir a casa nostra s’ha de fer forçosament un port de muntanya i que és important que aquest accés sigui el més còmode possible.

Tan Mullol, com Isús, com Cases han coincidit en restar importància al temps de viatge que es pugui reduir amb el projecte que sigui escollit com a definitiu, i han volgut destacar que la carretera serà més segura i més còmoda. La Generalitat està acabant d’enllestir la fase d’estudi d’alternatives per determinar quina és “la millor de les opcions”, segons va assegurar Calvet.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació