Dissabte, 20 d'abril de 2024
esquí de muntanya

Cinquena posició per Marc Ràdua als Jocs Olímpics de la Joventut

El de Claverol va creuar la línia de meta a només 17 segons del vencedor, l’italià Rocco Baldini, en la modalitat d'esprint

Jordi Ubach Llorens 14 de gener de 2020 a les 10:35
Marc Ràdua, a l’esquerra, amb els seus companys d’equip a Lausanne | FEDME
El pallarès i membre del Club d'Esquí de la Pobla de Segur (CEPS), Marc Ràdua, ha obtingut aquest passat diumenge un meritori cinquè lloc als Jocs Olímpics de la Joventut que se celebren a Lausanne (Suïssa) del 9 al 22 de gener. Ha estat en la final de la prova d’esprint d’esquí de muntanya, després d’aconseguir el millor temps de la seva sèrie als quarts de final i la tercera plaça en la semifinal.

Ràdua, que competeix amb la Federació Espanyola d’Esports de Muntanya (FEDME), va creuar la línia de meta a només 17 segons del vencedor, l’italià Rocco Baldini. Ràdua és un dels quatre representants en el debut olímpic de l’esquí de muntanya, juntament amb Ot Ferrer, Maria Costa i Ares Torra de l’AE Mountain Runners del Berguedà. El de Claverol, de 17 anys, reprèn aquest dimarts la competició amb la disputa de la cursa mixta de relleus.

Marc Ràdua, de Claverol, és esportista del Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya de Catalunya (CTEMC) i de la selecció espanyola júnior d’esquí de muntanya. La temporada 2018-2019 va ser campió d’Espanya en modalitat vertical i per parelles, subcampió d’Espanya en modalitat sprint i individual, subcampió de Catalunya en modalitat vertical i parelles i segon a la Copa d'Espanya en modalitat vertical.

La temporada passada també va participar als Mundials d’Esquí de Muntanya que es van celebrar a Villars-Sur-Ollon (Suïssa), quedant entre la 12a i 14a posició a les modalitats sprint, individual i vertical.

Primeres medalles en la història de l’esquí de muntanya

L’esquí de muntanya espanyol ha tingut una estrena somiada en uns Jocs Olímpics d’Hivern amb les dues medalles aconseguides per Maria Costa i Ot Ferrer. La primera s’ha penjat la medalla d’or en la modalitat d’esprint, mentre que el segon ha aconseguit la medalla de bronze en la mateixa modalitat.

Aquestes són les dos primeres medalles de Catalunya i de qualsevol esquiador de muntanya de l'estat espanyol en uns Jocs Olímpics d'Hivern.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació