Divendres, 19 d'abril de 2024
esquí

​El Govern apel·la a la «responsabilitat» perquè l’esquí escolar es pugui reprendre

El secretari general de l'Esport diu que es buscaran solucions per fer els pagaments més ràpids i els consells esportius constaten "interlocucions periòdiques” amb Figueras

Jordi Ubach Llorens 10 de gener de 2020 a les 09:53
El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, en imatge d’arxiu | ACN
El secretari general de l'Esport, Gerard Figueras, ha apel·lat a la "responsabilitat" i ha demanat que el programa Esport Blanc Escolar 2020, suspès pels consells esportius per impagament, es reprengui amb la "màxima diligència" possible. Després de qualificar la suspensió de les activitats de “xantatge”, Figueras ha assegurat que com a màxim el 24 de gener s'abonaran els imports pendents de l'any 2018.

Figueras ha anunciat que, paral·lelament, es treballarà per trobar solucions i poder fer els pagaments de manera més ràpida de cara a l’edició d’enguany. El secretari general de l'Esport també ha avançat que s'estudiarà la possibilitat de gestionar el programa Esport Blanc Escolar a través d'un agent, diferent dels consells esportius, amb més solvència financera.

Figueras s'ha mostrat molest pel "pols" que assegura que han plantejat els consells esportius de manera “unilateral”, i ha afegit que els únics perjudicats d'haver aturat provisionalment el programa són els escolars i les famílies. Segons Figueras, la resta d'agents que formen part del programa com la Generalitat, diputacions o ajuntaments estan “molt molestos” amb aquesta mesura.

Figueras ha explicat que no hi ha hagut “cap interlocució” amb el president de l’Agrupació Territorial de Consells Esportius de Lleida (Actell), Joan Ubach, i que en cap moment van estar informats de la intenció de suspendre l’activitat.

Ubach constata interlocucions “periòdiques” amb Figueras

Aquestes últimes declaracions de Figueras contradiuen amb les d'Ubach, que ha rebatut al secretari general de l’Esport assegurant que els consells porten denunciant el “mal finançament” des de fa dos anys. El president de l’Actell ha dit que aquest malestar s’ha fet arribar a Figueras “de manera periòdica” en diferents reunions, per escrit i en persona.

L’última interlocució va ser a través d'un document dirigit a Gerard Figueras i signat pels nou consells esportius implicats a principis del mes de desembre. En aquest escrit, al qual ha tingut accés Pallars Digital, es demana el cobrament pendent de les anualitats 2018 i 2019, així com un finançament específic pel programa Esport Blanc Escolar.
 

Imatge de lúltima reunió dels consells esportius amb el Govern el passat novembre. Foto: UCEC


Ubach ha manifestat que l'aturada temporal es mantindrà fins al dia que cobrin l'import pendent de l'any 2018. El president de l'Actell confia que aquest s’aboni el 24 de gener -tal com ha assegurat Figueras- i ha dit que si és així, els consells esportius encara estaran en condicions d'organitzar les vuit sessions del programa.

El Consell Català de l’Esport deu el 20% dels ajuts corresponents als anys 2018 i 2019, que aproximadament suposen uns 40.000 euros de mitjana per cada consell esportiu. Joan Ubach ha mostrat la seva voluntat de seguir amb el programa, però ha avisat que els consells no poden fer-se càrrec de les despeses ni avançar diners.

2.500 alumnes arreu de Catalunya

Emmarcat en el Pla Estratègic d'Esports d'Hivern de Catalunya, el programa Esport Blanc Escolar (EBE) té l'objectiu d'impulsar la iniciació i el coneixement dels esports d'hivern, en les seves diferents modalitats, en la població infantil de 3r i 4t de primària, fent una atenció especial a les comarques pirinenques. L’activitat va néixer fa sis anys i en l’edició del curs passat hi van participar un total de 2.481 alumnes de 60 escoles de nou comarques.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació