16 d'abril de 2024
meteorologia

Arriben les primeres pluges i nevades de l'any

En les properes hores una breu borrasca farà acte de presència a Catalunya

Redacció 8 de gener de 2020 a les 18:38
Dijous plourà i hi podrien haver tempestes localment intenses | Adrià Costa
Les primeres pluges i nevades de l'any 2020 són a punt d'arribar a Catalunya. En les properes hores, una borrasca farà acte de presència en el territori i ens acompanyarà fins al cap de setmana. Segons destaca el Servei Meterològic de Catalunya, el temps començarà a canviar aquest dijous al vespre. El canvi, però, serà breu i només s'allargarà divendres. Previsiblement, el sol tornarà a ser el protagonista majoritari dissabte i diumenge.
 
Entre dijous a la matinada i divendres a primera hora s'esperen precipitacions gairebé a qualsevol punt de la geografia catalana, amb especial intensitat a les comarques centrals i al sector més cèntric del litoral i el prelitoral. La pluja arribarà acompanyada d'aire fred i, per tant, baixaran les temperatures i, amb elles, també la cota de neu. No és descartable que el paisatge es pugui tenyir de blanc entre els 1.000 i els 1.300 metres. Al Pirineu nevarà en cotes baixes i, fins i tot, també podria fer-ho en valls del Prepirineu.

El sol tornarà a fer-se fort amb el pas de les hores i les clarianes començaran a omplir el cel el mateix divendres a la tarda-vespre. A banda de la pluja i la neu, el breu canvi de temps també comportarà un augment de la intensitat de les ratxes de vent, principalment tramuntana i mestral.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació