Dissabte, 27 d'abril de 2024
infraestructures

Els Comuns demanen explicacions al Govern sobre les esllavissades a la C-13

El partit vol saber quan es restablirà totalment el trànsit i les mesures que es prendran per evitar nous despreniments

Redacció 2 de gener de 2020 a les 08:50
Jaume Moya, en un acte recent de campanya | ACN
El grup de Catalunya en Comú-Podem (ECP) ha registrat al Parlament de Catalunya unes preguntes al Govern per saber quina previsió té de cara a restablir totalment el trànsit de vehicles i mercaderies al tram de la C-13 situat entre Rialp i Llavorsí, que la setmana passada es va haver de tallar durant 42 hores per continues esllavissades de roques i que des de diumenge se circula amb pas alternatiu.

A més, la formació vol conèixer les mesures que es prendran per acabar amb les incidències i els talls de circulació en aquesta carretera, ja que, segons ha afirmat el diputat de la cambra catalana, David Cid, "l'episodi no és nou" i "ni les malles de protecció ni els talussos han aconseguit aturar aquestes incidències".

El grup d'ECP també ha preguntat al Parlament si el Govern té previst realitzar un estudi geològic al llarg del recorregut de la C-13, amb especial atenció als punts negres on contínuament hi ha esllavissades i talls de la carretera. També si té previst elaborar un informe sobre les afectacions d'aquestes incidències viàries en l'economia del Pallars Sobirà i preveure, si s'escau, un pla d'ajudes i compensacions a les persones i entitats afectades.

Des de la formació expliquen que si bé és cert que unes 40 hores més tard del tall es va obrir un pas alternatiu, "no sembla que estigui previst normalitzar la via, al menys transcorregudes diverses setmanes". A més, critiquen que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, hagi dit que no és cert el menysteniment amb el territori perquè la Generalitat ha invertit en la gestió de les estacions d'esquí.

"Un cop més aquesta actitud sembla indicar que les comunicacions de l'Alt Pirineu no són una prioritat dins l'acció política de la conselleria i que, lamentablement, el greuge territorial seguirà ben vigent”, ha afirmat Jaume Moya, el portaveu d'ECP Terres de Lleida, Alt Pirineu i Aran. Per aquest motiu, la darrera pregunta que els Comuns han fet al Govern és si considera que les inversions fetes en les estacions d'esquí són suficient compensació pel dèficit d'inversions en les comunicacions i carreteres de l'Alt Pirineu.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació