Divendres, 26 d'abril de 2024
infraestructures

El Consorci de Turisme de les Valls d'Àneu demana un «compromís ferm» per garantir les infraestructures

L'ens denuncia que part del Pallars Sobirà podria haver quedat incomunicat si el Port de la Bonaigua hagués estat tancat

Redacció 2 de gener de 2020 a les 08:34
Vehicles aturats i altres passant pel tram de l’esllavissada | ACN
El Consorci de Turisme de les Valls d’Àneu ha demanat a l'administració "un compromís ferm i sense dilacions" per garantir la creació i manteniment de les infraestructures, telecomunicacions i serveis bàsics per a qualsevol territori, segons han expressat en un comunicat.

En aquest sentit, han explicat que en aquesta època de l'any no seria estrany que el Port de la Bonaigua hagués estat tancat per neu o risc d'allaus. Així, han afirmat: "Si hagués estat així, amb el tall a la carretera C-13 les Valls d'Àneu haguessin quedat incomunicades, sense possibilitat d'accés ni mobilitat per accedir a serveis bàsics com hospitals o centrals de bombers". A més, han conclòs dient que "aquesta precarització del territori requereix una immediata actuació".

Des del Consorci de Turisme de Les Valls d'Àneu han explicat que l'esllavissada de roques, que ha mantingut tallada la C-13 durant 42 horesha impactat de forma important en el sector turístic de la zona en un dels caps de setmana de la campanya de Nadal amb més afluència de visitants. Aquesta limitació en la mobilitat, segons han afirmat, ha afectat especialment a restaurants, que han patit cancel·lacions de reserves i menys afluència; i a serveis associats al turisme de muntanya, com ara activitats a la natura, lloguer de materials o botigues, entre d'altres.

Per aquest motiu, al text han reclamat "garantir a habitants i visitants les condicions d'accés i mobilitat" i han afirmat que és fonamental que els dos punts d'entrada a les Valls d'Àneu estiguin sempre oberts i disponibles i que “cal recuperar la reivindicació històrica del territori pel que fa a la construcció del túnel de la Bonaigua”.

Finalment, des del consorci han celebrat la reobertura de la via i han fet una crida als visitants "a gaudir del magnífic entorn natural, de muntanya, d'esquí i de patrimoni històric, cultural i gastronòmic" que hi trobaran en aquest territori durant les festes de Nadal i tot l'hivern.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació