Dimarts, 23 d'abril de 2024
Dis la teva!

Un grup de mares de la Pobla se suma a reproduir la performance «Un violador al teu camí»

Una setantena de persones hi van participar al finalitzar el festival de Nadal de l’Escola Els Raiers

Redacció 27 de desembre de 2019 a les 10:35
El dijous 19 de desembre, en finalitzar el festival de Nadal que varen celebrar les nenes i nens de l’escola Els Raiers de la Pobla de Segur, un grup de mares de l’escola vam proposar la iniciativa de presentar la performance Un violador al teu camí.

La performance la van idear un grup de dones xilenes, anomenades Les Tesis, el passat 25 de novembre amb motiu de la commemoració del Dia Internacional contra les violències masclistes envers les dones. Aquesta coreografia ha fet la volta al món i s’ha representat en carrers de diversos països i, també, de Catalunya, fins i tot, ja s’ha realitzat a Tremp i a Sort.

Les mares impulsores de portar la performance a l’escola Els Raiers, vam voler solidaritzar-nos amb les dones de Xile, víctimes de violència sexual i de repressió i, vam creure oportú escenificar-ho el dia del festival de Nadal per sensibilitzar i fer-ho visible a la canalla, al professorat i a les famílies. Entenem que a l’escola tenim el futur de la nostra societat i, pensem que els nostres nens i nenes, s’han d’empoderar per transformar la societat i el sistema patriarcal i, per tant, han de trencar amb els comportaments i actituds que generen aquests tipus de violències masclistes contra les dones i nenes.

Amb aquesta acció simbòlica, el grup de mares, vam deixar la porta oberta perquè les famílies que vulguin i l’escola, continuïn treballant i abordant el tema de les violències amb les nenes i nens per tal de capgirar aquests fets que tant ens preocupen.

Inicialment, el grup de mares convocants a escenificar la coreografia érem tan sols una desena i, una vegada es va presentar l’acte reivindicatiu, argumentant el motiu i missatge que volíem transmetre amb aquesta performance, vam convidar a sumar-se a totes les dones i persones que volguessin del públic, a realitzar la coreografia amb totes nosaltres i, va esdevenir un èxit; vam ser una setantena de persones i gent molt diversa cantant el lema de les xilenes i visualitzant l’acció de denúncia reivindicativa.

Mares de l’Escola Els Raiers
 

Com participar al Dis la teva?

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació