Dijous, 18 d'abril de 2024
Geoparc

Instal·len cartells del Geoparc Orígens a les entrades de Tremp

Properament s’implantaran una quarantena de senyals arreu de la comarca per informar al visitant que es troba en un territori Geoparc

Redacció 27 de desembre de 2019 a les 09:45
Imatge d’un dels cartells instal·lats a Tremp | Geoparc Orígens
El Geoparc Orígens ha instal·lat a les entrades de la ciutat de Tremp un seguit de cartells identificatius per tal de difondre el Geoparc i properament n’instal·larà una quarantena més repartits arreu de la comarca per informar al visitant que es troba en un territori Geoparc Mundial de la Unesco.

Amb aquesta acció s’aconsegueix augmentar la visibilitat de la geodiversitat per mantenir i revalidar el segell Geoparc, una marca que es reconeix mundialment tant pel que respecta al patrimoni paleontològic i geològic com pel patrimoni natural, històric i cultural d’aquest territori.

L’actuació, denominada Valorització del patrimoni cultural i natural per la dinamització turística del Pallars Jussà, té un pressupost de 86.450 euros, cofinançats al 50% per fons europeu FEDER; per la Diputació de Lleida i l’associació Geoparc Conca de Tremp-Montsec. 

El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep Maria Mullol, ha destacat la funció informativa d’aquests cartells i ha recordat que el Geoparc pallarès és el segon de Catalunya, amb un total de 2000 km2.

Des del Consell i l'associació Geoparc s’han redactat conjuntament les propostes tècniques i s'està realitzant el seguiment de l’actuació, iniciada el passat novembre. Els ajuntaments també participen en el finançament atès que formen part de l’associació Geoparc, i en el cas d’aquestes noves cartelleres a les entrades de Tremp, l’Ajuntament d’aquest municipi ha participat en el disseny.

Aquest contracte, a més, inclou la realització d'un mapa turístic del Geoparc, així com d'una guia divulgativa i la millora de la pàgina web d’aquesta entitat.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació