Divendres, 19 d'abril de 2024
guerra civil

Localitzen tres artefactes explosius de la Guerra Civil en ple nucli urbà de Tremp

Tècnics Especialistes en Desactivació d'Artefactes Explosius (Tedax) els han retirat per al seu anàlisi

Redacció 20 de desembre de 2019 a les 10:09
El carrer de la Creu de Tremp acordonat per la Guàrdia Civil | Joan Capdevila
La Guàrdia Civil ha retirat tres artefactes explosius de la Guerra Civil localitzats al nucli urbà de Tremp. Els fets van tenir lloc dimarts a l’entorn del carrer de la Creu i la travessia Segona de Sant Jaume, que van estar tallats i acordonats durant unes hores per facilitar les tasques d’extracció i desactivació per part dels especialistes.

Segons ha informat Pirineus Televisió, Tècnics Especialistes en Desactivació d'Artefactes Explosius (Tedax) van retirar els explosius i se’ls van endur per al seu anàlisi. L’actuació del cos policial va agafar per sorpresa els veïns de la zona i el mateix consistori trempolí, que no va ser comunicat de la intervenció que s'estava realitzant en ple nucli urbà.

Des de la Guàrdia Civil es recorda que en cas de trobar un objecte amb una aparença sospitosa i que pugui semblar ser un artefacte explosiu, incendiari o pirotècnic, es recomana no tocar-lo i avisar immediatament al cos policial. A més, afegeixen que és molt útil aportar les coordenades GPS de la seva localització, les quals es poden obtenir a través de dispositius mòbils.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació