Dijous, 18 d'abril de 2024
museus

La Xarxa de Museus de les Terres de Lleida aprova un nou programa d'actuacions

L’objectiu és donar major visibilitat al servei que els museus ofereixen a la ciutadania i reforçar les seves funcions al territori

Redacció 17 de desembre de 2019 a les 10:47
Façana principal de l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu | Ecomuseu
Representants de la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran i titulars dels equipaments museístics, s’han reunit, aquest dilluns al matí al Paranimf de la Universitat de Cervera, en Comissió Institucional, per fer balanç de l’activitat duta a terme al llarg dels darrers tres anys i, alhora, aprovar el programa d’actuacions pels quatre anys vinents.

En un futur immediat, es preveuen activitats que s’engloben en tres línies estratègiques d’actuació, incidint en l’increment del retorn social i la visibilitat i en la millora de la gestió museística. Entre els objectius fixats, destaca avançar cap al museu social, contribuir a la millora dels equips professionals i incrementar la presència de la Xarxa en els espais de deliberació i presa de decisions.

Pel que fa al balanç de les actuacions dutes a terme per la Xarxa durant aquests tres darrers anys (2017-2019), aquestes s’han centrat a incrementar i diversificar els públics dels museus, tot garantint la qualitat dels serveis i activitats per una millora del retorn socials i de visibilitats del paper de servei a la ciutadania.

El pressupost executat per la Xarxa ha estat d’una mitjana de 281.000 euros per any. En concret, s’ha incrementat l’aportació tant en la línia d’acció cooperativa com en la de subvencions. Així, i per donar compliment als objectius definits en el nou Programa d’Actuacions 2020-2023, es preveu un creixement sostingut del pressupost en els pròxims quatre anys i la continuïtat en les actuacions endegades.

Els responsables dels equipaments museístics han qualificat de molt positiu el fet de formar part de la Xarxa de Museus de Terres de Lleida i Aran i pertànyer a un projecte col·lectiu que permet la coordinació i el desenvolupament de les accions conjuntes dels equipaments per a millorar la visibilitat i coneixement dels museus individualment i col·lectivament, així com accedir a un major nombre de públics.

En finalitzar la comissió, tots els membres de la Xarxa han manifestat per unanimitat el seu suport a la unitat de la col·lecció del Museu de Lleida. Diocesà i Comarcal, davant el litigi de les obres de la Franja. La Xarxa territorial de Museus de les Terres de Lleida i Aran es va constituir l’any 2016 i està formada per 11 equipaments museístics, entre els quals el Museu de la Conca Dellà i l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació