Divendres, 26 d'abril de 2024
exposicions

L’Oficina de Turisme del Sobirà acull dos exposicions aquest hivern

Una sobre la història de l’esquí al Pallars Sobirà i l’altra sobre l’arqueologia al Parc Nacional d'Aigüestortes

Redacció 10 de desembre de 2019 a les 12:07
Una de les mostres repassa la història de l’esquí al Sobirà | OTPS
L'Oficina de Turisme del Consell Comarcal del Pallars Sobirà a Sort, acull des d’aquest pont de la Puríssima dos exposicions. Per una banda, la de material d'esquí antic, titulada L'evolució de l'esquí al Pallars, de Lennert Bervoets i Josep Arisa. Per altra banda, la mostra Muntanyes a la prehistòria: L’arqueologia al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

La mostra física de material d’esquí antic convida a conèixer l’evolució de l’esquí al Pallars Sobirà mitjançant un viatge en el temps d’aproximadament 80 anys: des de l’època que l’esquí era una forma de transport fins que es va convertir en una activitat d’oci i d’esports. Aquesta es podrà visitar durant tot l’hivern i fins després de Setmana Santa.

L’exposició sobre l’arqueologia al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, formada per 14 plafons, dona a conèixer de forma molt divulgativa les darreres recerques i campanyes arqueològiques que s’han anat desenvolupant al Parc Nacional. L’objectiu és aportar una nova mirada i interpretació sobre la història antiga de les zona de muntanya i dels Pirineus.

Es tracta d’una iniciativa del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i ha estat produïda per l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu amb la participació del Grup d’Arqueologia d’Alta Muntanya. És visitable fins a finals de maig del 2020.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació