Dijous, 25 d'abril de 2024
pressupostos joves

​La Pobla posa en marxa la 2a edició dels pressupostos participatius joves

La xifra que es destina a aquests pressupostos augmenta i arriba als 5.000 euros

Redacció 10 de desembre de 2019 a les 10:59
Una de les sessions de l’edició de l’any passat | Ajuntament de la Pobla de Segur
Després de l’èxit de l’any passat, l’Ajuntament de la Pobla de Segur ha convocat per segon any consecutiu els pressupostos participatius joves, destinats a joves de 12 a 29 anys. Enguany, la xifra que es destina a aquests pressupostos augmenta i arriba als 5.000 euros, 500 més que l’any passat. 

El pressupost és dividirà en dos parts; 3.500 euros es destinen a activitats per a joves de 12 a 17 anys i 1.500 euros a activitats per a joves de 18 a 29 anys. Les propostes es poden presentar fins el 24 de gener i podran costar com a màxim 1.500 euros. 

El procés ha començat aquest mes de desembre i, en aquesta edició, hi haurà un canvi significatiu: les propostes es faran a través d’un formulari online. El dia 31 de gener a les 19h, a la fàbrica de cervesa C13, es farà l’assemblea per decidir quines de les propostes es duran a terme durant el 2020.

L’experiència de la primera convocatòria ha estat molt positiva, s’han pogut executar quatre de les cinc propostes guanyadores, 10 joves han estat implicats activament en l’execució de les activitats i més de 200 joves hi han participat. Entre les propostes amb més continuïtat, en destaca la creació del grup de batucada La Liem!, que ja compta amb més de 30 membres, i s’ha convertit en element imprescindible per animar les festes de la Pobla.

L’objectiu és fer que les persones joves del municipi es responsabilitzin i, alhora, crear mecanismes que permetin a aquest col·lectiu participar de les dinàmiques socials del municipi. “Esperem que la participació sigui tan bona com l’any passat, ja que això ens mostra que el jovent poblatà s’implica i té ganes de fer un poble més dinàmic”, explica Sílvia Servent, regidora de Joventut.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació