16 d'abril de 2024
mont-rebei

El Parlament emplaça el Govern a avançar en l'ordenació de Mont-rebei

Per contra, ha rebutjat emplaçar l'executiu a declarar el Montsec Parc Natural

Redacció 5 de desembre de 2019 a les 10:11
Imatge d’arxiu del congost de Mont-rebei | Albert Alemany
La Comissió de Territori del Parlament de Catalunya ha aprovat aquest dimecres part de la proposta de resolució que el grup de Catalunya en Comú-Podem va presentar ara fa dos mesos sobre l'ordenació del congost de Mont-rebei. En concret, s’ha tirat endavant el punt que insta el Govern a aprovar un Pla Director que reculli les normes d'ús, de seguretat de l'espai, les activitats econòmiques, regulació de la navegació de l'espai, aparcament i l'accés, que s'ha aprovat per unanimitat.

Per contra, s'han rebutjat els altres dos punts de la proposta de resolució dels comuns que emplaçaven l'executiu català a declarar el Montsec Parc Natural i habilitar-hi les partides pressupostàries necessàries, i a crear una taula estable de coordinació entre els ens afectats per Mont-rebei com és el cas dels governs de Catalunya i de l'Aragó, la Fundació Catalunya-la Pedrera, municipis afectats, diputacions i consells comarcals. 

Des dels grups de JxCat i ERC han recordat que aquesta taula ja està creada i que està treballant per redactar el Pla Director per tal de compatibilitzar els usos turístics amb la preservació natural de l'entorn. Tot i això, han valorat positivament la incorporació de la Fundació Catalunya-la Pedrera –propietària de l'espai- a la taula de coordinació.

A la vegada, els dos grups que integren el Govern han qüestionat la necessitat de declarar, en aquests moments, el Montsec com a Parc Natural sense que hi hagi una partida pressupostària específica al respecte, ja que aquesta declaració suposaria restar recursos a la resta de parcs naturals del país, segons han assenyalat.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació