16 d'abril de 2024
ciclisme

​La Pobla de Segur serà l’escenari d’una sortida de l’edició 100 de la «Volta»

La primera vegada que la Pobla de Segur va acollir una sortida d’etapa de la Volta ciclista a Catalunya va ser l’any 1979

Redacció 2 de desembre de 2019 a les 11:21
Ricardo Zúñiga, l'any 1979, en una etapa que va sortir per primer cop de la Pobla | Volta
La Pobla de Segur rebrà la Volta Ciclista a Catalunya després que l’Ajuntament del municipi i l’organització hagin arribat a un acord per fer una sortida d’etapa coincidint amb l’edició número 100 de la cursa, que se celebrarà entre el 23 i el 29 de març de 2020.

Aquesta serà la tercera vegada que la Pobla de Segur sigui punt de sortida de la Volta. L’última ocasió en que hi va fer aturada va ser el 2018, llavors, però, de manera imprevista. I és que, coincidint amb la sisena etapa d’aquella 98a edició, les inclemències meteorològiques van provocar que l’organització hagués de modificar el recorregut, traslladant el punt de sortida previst de Vielha a la Pobla.

La primera vegada que la Pobla de Segur va acollir una sortida d’etapa de la Volta va ser l’any 1979, coincidint amb la 59a edició. El 10 de setembre d’aquell any la cinquena etapa va iniciar-se des d’aquest municipi del Pallars Jussà per tal d’afrontar un dur recorregut de 206 quilòmetres que culminava al Coll de Pal (Bagà) i que es va endur Ricardo Zúñiga.

L’alcalde de la Pobla de Segur, Marc Baró, ha dit que per la Pobla és “tot un honor poder acollir, un cop més, la Volta a Catalunya i més en aquest any que la cursa celebra el centenari”. Per la Pobla, segons Baró, “és una bona oportunitat per visibilitzar el nostre territori així com per portar corredors de primer nivell en un poble en què el ciclisme compta amb un gran nombre d’afeccionats”, ha remarcat l’alcalde.

La Volta, prova inclosa dins del calendari de l’UCI World Tour, reuneix els millors ciclistes del món per les carreteres catalanes durant la darrera setmana de març. L’edició del 2019 va tornar a comptar amb una participació de luxe, amb noms tan reconeguts per als aficionats com els d’Egan Bernal, triomfador de l’última edició del Tour; Richard Carapaz; guanyador del passat Giro; l’excampió del món Alejandro Valverde; Chris Froome, quatre cops vencedor del Tour o el colombià Miguel Ángel López, que va erigir-se en el vencedor d’aquesta 99a edició.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació