Dijous, 25 d'abril de 2024
25-N

Pugen un 26'6% les atencions per casos de violència masclista a Ponent i l'Alt Pirineu

Els nou punts d’atenció a les dones de la demarcació ja han atès aquest any 343 persones per violència de gènere

Redacció 26 de novembre de 2019 a les 09:20
La sala de plens va quedar petita en l’acte institucional del 25N a Isona | CCPJ
El nombre d'atencions per casos de violència masclista a Ponent i l'Alt Pirineu i Aran ha crescut aquest 2019 un 26'6% en comparació amb l'any passat. En concret, els nou punts de Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) que hi ha repartits pel conjunt de la demarcació han atès 343 persones per violència de gènere mentre que al 2018 van ser 252.

Segons ha explicat en un acte a Lleida el delegat del Govern, Ramon Farré, de les 1.754 atencions recollides fins a l'octubre als SIAD de la demarcació, 343 eren per situacions de violència masclista, un 26% més que l'any anterior. Farré ha indicat que no hi ha cap causa que justifiqui aquest increment però sí que ha valorat que si s'ha donat per una "millor conscienciació" de les dones alhora de denunciar la seva situació, aquest fet és bo. 

D'altra banda, el nombre de trucades que ha rebut els deu primers mesos de l'any el telèfon d'atenció a les dones (900 900 120) s'ha reduït en gairebé 15 punts en relació a l'any passat. Mentre que al 2018 s'hi van fer 311 trucades, el 2019 la xifra ha estat de 265, 46 menys. La franja d'entre 31 i 50 anys és la que inclou el major nombre de persones que han trucat, seguida de la d'entre 51 i 60 anys.

Els tipus de violència sobre els quals s'ha consultat han estat la psicològica, principalment, seguida de la física. L'àmbit de la violència majoritari de les consultes és la de la parella. 

Acte institucional a Isona

L’Ajuntament d'Isona i Conca Dellà va acollir ahir al vespre l’acte del Pallars Jussà, on es va llegir un manifest institucional i es va interpretar una peça musical a càrrec de l’Escola Municipal de Música de Tremp. A més, els assistents van poder visitar la mostra Fotògrafes Pioneres a Catalunya.

Pel que fa a Sort, ahir a la tarda es va organitzar una xerrada sobre violències masclistes a càrrec del Servei d’Atenció Especialitzada, així com la projecció de la pel·licula Fuerza Mayor, seguida d’un debat.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació